10 dkg ch mínusz liszt
5 dkg -50 liszt
3 tojás
1 kanál só
1 dl víz
felverjük a tojásokat, beletesszük a sót, lisztet és annyi vizet amíg jó állagot nem kapunk. Kb. 20 percet pihentetjük.
17 dkg.
Energia. 184 kcal
Ch. 7 gr
Fehérje. 17 gr
Zsír. 7 gr
A krumplit megtisztítjuk és vastagabb hasábokra vágjuk. Összekeverjük az olajat, paradicsompasztát, fűszerpaprikát, só, borst és ráöntjük a krumplira, összekeverjük. Egy sütőpapírr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a lecsó alapot. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, fedő alatt puhára főzzük. Közben meghámozzuk a burgonyát, vékonyra, c...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kukoricadarát megfőzzük a tejben, ízesítjük sóval és ételízesítővel - a sóval vigyázni kell, mert a juhtúró és szalonna elég sós lesz. Nem főzöm túl keményre, de azért ne legyen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a burgonyát, a tojások sárgáját, és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát gyúrunk. Bőven lisztezett felületen kb. ujjnyira nyújtjuk, 4-5 cm-es szaggatóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű