20 dkg újkrumpli (apró szemű, személyenként)
4 dkg vaj
só ízlés szerint
0.5 dl víz
A csípős olajhoz személyenként számítva:
2 ek olívaolaj
1 teáskanál csípős paprikakrém (csapott)
1 gerezd fokhagyma (zúzott)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt )
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
Az újburgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól kevés vízzel, vajjal, sóval feltesszük, és lefedve pároljuk.
Közben az elpárolgó vizet pótoljuk, addig, míg meg nem puhul az újburgonya. A végén hagyjuk, hogy kicsit a vajon süljön.
Kivesszük egy lapos tálra a sült burgonyákat, és a nagyságuktól függően félbe vagy négybe vágjuk.
A fűszeres olajhoz valókat az őrölt paprika kivételével összekeverjük, és a burgonya párolásából, illetve sütéséből visszamaradt vajhoz adjuk. Felforrósítjuk, és hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, illetve rögtön belekeverjük a felkockázott burgonyát.
Addig sütjük, míg meg nem pirulnak az újburgonyák.
Egy lábasban tegyünk fel vizet forrni. Ha felforrt, adjunk hozzá egy nagy csipet sót. Amíg a víz melegszik, tegyük tálba a zabpehelylisztet, a túrót, a búzasikért, a sót és üssük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük és pépesítjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a lisztet. A sajtot szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük. A burgonyás masszából vizes kézzel kroket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű