• 0,5 fej karfiol (3 bögre)
• 2 tk. só
• 1 tk. bors
• 2 gerezd fokhagyma
• 1/2 bögre vöröshagyma
• 1/4 bögre petrezselyem
• 1/2 bögre liszt
• 1/3 reszelt parmezán
• 1 tojás
• olaj a sütéshez
A karfiolt a mikróba tesszük 15 percre (vagy amíg megpuhul). Ezután összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, petrezselymet, lisztet, sajtot és tojást. A masszából pogácsákat formálunk, és olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Tejföllel és snidlinggel kínáljuk.
A karfiolt köményes, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és krumplitörővel vagy villával darabosra törjük. A kenyeret késes aprítóban morzsává daráljuk, majd a karfiolhoz ke...
Elkészítési idő:A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a...
Elkészítési idő: 30 percEgy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el karamelizálni a cukrot. Dobjuk rá az apróra vagy csíkokra vágott lilahagymát és pároljuk addig, míg meg nem puhul. Sózzuk, bo...
Elkészítési idő:Elkészítése: A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgo...
Elkészítési idő: