20 dkg burgonya
1 vöröshagyma
3 tojás
2 dl tej
1/2 dl tejföl
25 dkg rétesliszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
kevés olaj
A burgonyát héjában megfőztem.
Miután kihűlt, megpucoltam, és villával nagyjából összetörtem.
A hagymát megtisztítottam, apró kockákra vágva a burgonyához adtam.
A tojások sárgáját elkevertem a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgoztam.
Ízesítettem sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítettem.
A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgattam.
Szükség szerint még utánaízesítettem.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütöttem.
Párolt zöldségekhez és roston sült csirkemellhez azonnal tálaltam.
Frissen felaprított zöld fűszerekkel, sóval, borssal ízesített tejfölt is kínáltam mellé.
A burgonyát karikára vágva beletesszük a sütőbe és ráöntjük az összekevert tejet illetve tejszínt, majd a végén reszelünk rá fokhagymát. Csirkehússal a tálalva a legfinomabb.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. 2. Összetörjük, hozzákeverjük a margarint, a tojások sárgáját és felvert habját. 3. Nyomózsákba töltjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és felkarikázzuk a burgonyát, 1 cm vastagra A mézet, az olajat, és a fahéjat összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a burgonya karikákat.. Előmelegített sütőben,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA rizst 1 éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. Az edénybe öntjük az átmosott, le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű