20 dkg burgonya
1 vöröshagyma
3 tojás
2 dl tej
1/2 dl tejföl
25 dkg rétesliszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
kevés olaj
A burgonyát héjában megfőztem.
Miután kihűlt, megpucoltam, és villával nagyjából összetörtem.
A hagymát megtisztítottam, apró kockákra vágva a burgonyához adtam.
A tojások sárgáját elkevertem a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgoztam.
Ízesítettem sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítettem.
A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgattam.
Szükség szerint még utánaízesítettem.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütöttem.
Párolt zöldségekhez és roston sült csirkemellhez azonnal tálaltam.
Frissen felaprított zöld fűszerekkel, sóval, borssal ízesített tejfölt is kínáltam mellé.
1. 1 kis fej vöröshagymát megtisztítunk, 4 dl vízzel, 5 dkg vajjal együtt felforralunk, majd a rizst hozzáadjuk. 2. Ha újra felforrt, a sütőben tesszük, hogy ott kb. 20 perc al...
Elkészítési idő:1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. 2. Közben a hagymát felaprítjuk, bő olajon megdinszteljük, hozzáadunk 1 púpos kiskanál pirospa...
Elkészítési idő:Készítsük el a salátaöntetet. A fokhagymát nyomjuk össze, majd egy zárható üvegben keverjük össze a citrom levével, az ecettel, az oregánóval, a mustárral, a sóval és a borssal. Ön...
Elkészítési idő:A leveles tésztát 6 csíkra vágjuk fel egy pizzaszeletelő segítségével. A krumplikat megpucoljuk, és vékony szeletekre szeleteljük egy zöldséggyalu segítségével. A levelestészta-c...
Elkészítési idő: 45 perc