Brokkoli/Zeller
Az előre megfőzött zöldséget krumplinyomóval törd apró darabokra. Klasszikus krumplipüréhez hasonlóan, tejjel/tejföllel keverd ki.
Sűrűbb állag érdekében adj hozzá kis reszelt sajtot.
Tört lenmag nagyszerűen sűrít, +más ízt ad a köretnek.
Óvatosan sózd, a zeller intenzíven adja ki az ízét!
1. Tetejére reszelt trappista sajt, vagy akár reszelt füstölt sajt is tehető. 2. Én kis tejföl ízű sült krumpli fűszersóval szórtam meg a tetejét.
Elkészítési idő:Az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom. Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt és rádobom az édesburgonyát, majd sózom. Fedő alatt párolom, közben időről időre megkeverem egy...
Elkészítési idő:A céklát meghámozom, és egyforma, de nem túl kicsi darabokra vágom. Ha zölddió nagyságú céklát sikerül beszereznem, akkor nem is felezem-negyedelem, hanem egészben hagyom. A hámo...
Elkészítési idő:1. A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. 2. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba te...
Elkészítési idő: