savanyú káposzta kiáztatva
10 dkg kolozsvári szalonna
méz
1 tk pirospaprika
törött bors
só, víz
A szalonnát csíkokra vág, serpenyőben kisüt. Rá a káposzta. Kis vízzel felönt, pirospaprikával megszór.
Rá a méz, frissen őrölt bors, ha kell, kevés só.
Jól átpirít (ha kell, néha kevés víz, nehogy leégjen).
A sárgarépát megtisztítás után hasábokra, vagy vastagabb karikára vágom, és serpenyőben vajon 5 percig pirítom. Ezután beleöntöm a bort és a narancslevet. Felforralom, majd hozzáa...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük egy kis lyukú reszelőn. Összekeverjük a liszttel és a tojással. Dió nagyságú golyókat formázunk belőle /kb. 20 db/. Forró olajban percenként megfordít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot,sajtot,cukkinit,a képen látható módom,olajozott sütőedénybe rakom,kicsit sozom,kevés olajjal meglocsolom,majd sütöm,kb 30-percig. Tejfölt,tojással kikeverem,ízesítem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű