savanyú káposzta kiáztatva
10 dkg kolozsvári szalonna
méz
1 tk pirospaprika
törött bors
só, víz
A szalonnát csíkokra vág, serpenyőben kisüt. Rá a káposzta. Kis vízzel felönt, pirospaprikával megszór.
Rá a méz, frissen őrölt bors, ha kell, kevés só.
Jól átpirít (ha kell, néha kevés víz, nehogy leégjen).
1. A paprikákat csíkokra, a cukkinit karikákra, a padlizsánt kockakra, a hagymát pedig vékony szeletekre vágjuk. Az egészet egy tűzálló tálba rakjuk. 2. A fokhagymát apróra vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket apró kockákra (1 cm -es) felvágjuk. Egy tálba tesszük és adagokban, óvatosan csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. (Nem szabad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát megpucoljuk, ha vastag, hosszában vágjuk 2-4 részre. Az olívaolajat összekeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sütőpapírra tesszük, szorosan egymás mellé. Megloc...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű