2 közepes nagyságú krumpli
1 tojás
2 dkg vaj
20 dkg liszt (kb)
csipet só
olaj
Két közepes főtt krumplit összetörünk, hozzáadunk egy tojást,
2 dkg vajat, kb. 20 dkg lisztet, és jól összedolgozzuk.
Olajos-sós (1 l vízre 1 kanál olaj) vízbe szaggatjuk kanállal, ha feljött, leszűrjük.
Öblíteni és zsírba forgatni nem kell, csak jól lecsorgatni.
A burgonyát meghámozzuk, majd az uborkareszelőn fátyol vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit meglocsolunk némi olíva olajjal, erre öntjük a szeletelt burgonyát. Fűszerezzük. A tejf...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: KönnyűA kuszkusz elkészítéséhez csak forró vízzel kell a száraz tésztaszemeket felönteni. Mivel manapság a boltokban előgőzölt állapotban árulják (ez valami olyasmi, mint amit pl. a gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szokásos módon párolt rizst készítünk. 2. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. 3. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, beletesszük a szalonnát, majd kiolvadt zsírján...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszek egy fazékba vizet forrni. Előveszek egy folyadékmérő poharat, beleütöm a tojást és a tojássárgáját, hozzáteszem az olajat, villával összehabarom, és annyi vízzel engedem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű