2 közepes nagyságú krumpli
1 tojás
2 dkg vaj
20 dkg liszt (kb)
csipet só
olaj
Két közepes főtt krumplit összetörünk, hozzáadunk egy tojást,
2 dkg vajat, kb. 20 dkg lisztet, és jól összedolgozzuk.
Olajos-sós (1 l vízre 1 kanál olaj) vízbe szaggatjuk kanállal, ha feljött, leszűrjük.
Öblíteni és zsírba forgatni nem kell, csak jól lecsorgatni.
1. Jó nagy hagymafejet 1 centi vastag karikákra szeletelek, vigyázva, ne essen szét, besózom, kicsit hagyom a sóban állni, utána liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megsütöm.
Elkészítési idő:Az édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és puhára főzzük. Ha kész, villával szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a tojásokat, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, belemorzsolj...
Elkészítési idő:A krumplit megpucoljuk majd négy,vagy hat darabra vágjuk. ( a fenti lépen a vízben látszik a méret nagysága): Közben bekapcsoljuk a sütőt . Egy fazékba rakjuk annyi vízzel,hogy...
Elkészítési idő:A hercegnőburgonya sem bonyolult darab, cserébe viszont nagyon látványos fogás. Egyszerűen csak főzd meg a krumplit, mintha pürét készítenél, keverd el tojássárgájával, vajjal és a...
Elkészítési idő: