1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
friss kapor
rozmaring
só, bors
olaj
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezzük. Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából. Kiolajozott tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük őket. A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokos sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk. Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.
Személyenként 12 dkg héjában főtt meghámozott és burgonyanyomón melegen áttört burgonyát 4 dkg liszttel, pici sóval deszkán jól összegyúrunk. (Ha legalább 3-4 személyre készül, 1 t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhámozás, hasábra vágás után, félkeményre kell főzni. Majd mélyhűtőbe kell helyezni 30 percre. Ezután kisütjük zsírba 130fokon. Majd újból 30 percre mélyhűtőbe kell tenni....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElőző nap megtisztítjuk a burgonyát, és vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük egy fazékba, ráöntjük a tejszínt és a tejet, beledobjuk a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, ma...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKözepes méretű nyers édesburgonyát vegyünk, de ha csak nagyok vannak, azzal sincs gond, csak tovább kell sütni. Először is kefével vagy szivaccsal jól dörzsöljük le a héját, mossu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű