menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas mártás-krumpligombóc


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vadasmártáshoz:
8 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
kevés olaj

egész bors
babérlevél
mustár
citromlé
porcukor
Krumpligombóc:
1,5 jg krumpli(megfüzve,áttörve)
1 egész tojás

liszt,amenyit felvesz(ne legyen nagyon ragacsos)

Elkészítés:


A répákat megpucoljuk ,megmossuk apróra vágjuk a hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ha kész van akkor az apróra vágott répát rátesszük és további dinszteljük a hagymával egy öt percig.2 kanál lisztet rászórunk,megpirítjuk,kevés pirospaprikát szórunk rá, megsózzuk babérlevelet teszünk rá pár szem borsot és felengedjük vízzel hogy ellepje csak annyira hogy ellepje pont. Körülbelül 10 percig főzzük amíg meg nem puhul a zöldség.
Először egy kiskanálnyi mustárral ízesítjük, megkóstoljuk ha nem elég akkor rakunk belemég, utána egy kis porcukor, citromlé, összekeverjük forraljuk megkóstoljuk amíg hiányzik belőle valami akkor azt pótoljuk. Egy pohár tejföllel felengedjük és jól kiforraljuk kész is vagyunk a mártással.

A krumpli gombóchoz a krumplit vízben megfőzzük a vizet megsózzuk. Ha megfőtt leszűrjük és áttörjük, hozzáadunk egy egész tojást, pici sót és annyi lisztet hogy felvegye. Ne legyen ragacsos.
Vízbe mártjuk a kezünket és apró gombócokat formálunk melyeket forró sós vízben kifőzünk. Addig főzzük amíg a gombóc fel nem jön a víz felszínére,plusz még egy percig ott tartjuk. Leszürjük és forró olajon megforgatjuk hogy ne ragadjon össze. Ezzel is készen vagyunk:)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Köretek, Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
BESAMEL MÁRTÁS – fehér szósz, sauce béchamel (recept
BESAMEL MÁRTÁS – fehér szósz, sauce béchamel (recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hollandi mártás
Hollandi mártás

2 ek vajat megolvasztunk, és hozzáadjuk a lisztet. Állandó kevergetés mellett 1 percig pirítjuk. Felengedjük a tejjel, majd megsózzuk, megborsozzuk. További 4 percig főzzük állandó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Boros-szilvás csatni
Boros-szilvás csatni

A nádcukorból karamellt készítünk. Belekerül a kardamom, és a vaj. Félholdra vágott lila hagymát belekeverjük a karamellbe, és 20-25 percig főzzük.Beletesszük a többi fűszert, a c...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Meggyszósz
Meggyszósz

A meggybefőtt levét felteszem melegedni,majd belerakom a cukrot,fahéjat és összeforralom. A tejfölben jól elkeverem az 2 evőkanál lisztet,kevés meggylét teszek a forró megyléből b...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk