menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas mártás-krumpligombóc


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vadasmártáshoz:
8 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
kevés olaj

egész bors
babérlevél
mustár
citromlé
porcukor
Krumpligombóc:
1,5 jg krumpli(megfüzve,áttörve)
1 egész tojás

liszt,amenyit felvesz(ne legyen nagyon ragacsos)

Elkészítés:


A répákat megpucoljuk ,megmossuk apróra vágjuk a hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ha kész van akkor az apróra vágott répát rátesszük és további dinszteljük a hagymával egy öt percig.2 kanál lisztet rászórunk,megpirítjuk,kevés pirospaprikát szórunk rá, megsózzuk babérlevelet teszünk rá pár szem borsot és felengedjük vízzel hogy ellepje csak annyira hogy ellepje pont. Körülbelül 10 percig főzzük amíg meg nem puhul a zöldség.
Először egy kiskanálnyi mustárral ízesítjük, megkóstoljuk ha nem elég akkor rakunk belemég, utána egy kis porcukor, citromlé, összekeverjük forraljuk megkóstoljuk amíg hiányzik belőle valami akkor azt pótoljuk. Egy pohár tejföllel felengedjük és jól kiforraljuk kész is vagyunk a mártással.

A krumpli gombóchoz a krumplit vízben megfőzzük a vizet megsózzuk. Ha megfőtt leszűrjük és áttörjük, hozzáadunk egy egész tojást, pici sót és annyi lisztet hogy felvegye. Ne legyen ragacsos.
Vízbe mártjuk a kezünket és apró gombócokat formálunk melyeket forró sós vízben kifőzünk. Addig főzzük amíg a gombóc fel nem jön a víz felszínére,plusz még egy percig ott tartjuk. Leszürjük és forró olajon megforgatjuk hogy ne ragadjon össze. Ezzel is készen vagyunk:)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Köretek, Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BESAMEL-MÁRTÁS
BESAMEL-MÁRTÁS

A tejet felforraljuk, és amikor elérte a forráspontot, félretesszük. Egy kis lábosban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat. Amint felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük....

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Vörösboros szilvamártás
Vörösboros szilvamártás

.) Tisztítsd meg a hagymát, és szeleteld fel vékony csíkokra. 2.) Mosd meg a szilvákat, vágd ketté őket, és szedd ki a magokat. Hagyd ilyen nagy darabokban a gyümölcsöt. 3.)...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
BESAMEL MÁRTÁS – fehér szósz, sauce béchamel (recept
BESAMEL MÁRTÁS – fehér szósz, sauce béchamel (recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mustáros, enyhén édes barbecue szósz
Mustáros, enyhén édes barbecue szósz

Nem lesz egy bonyolult recept. A vaj, a szójaszósz és a füst kivételével mindent keverj össze egy lábasban, és lassú tűzön kevergesd fél órán át. A hátrahagyott alapanyagokat ezutá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk