Vadasmártáshoz:
8 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
só
egész bors
babérlevél
mustár
citromlé
porcukor
Krumpligombóc:
1,5 jg krumpli(megfüzve,áttörve)
1 egész tojás
Só
liszt,amenyit felvesz(ne legyen nagyon ragacsos)
A répákat megpucoljuk ,megmossuk apróra vágjuk a hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ha kész van akkor az apróra vágott répát rátesszük és további dinszteljük a hagymával egy öt percig.2 kanál lisztet rászórunk,megpirítjuk,kevés pirospaprikát szórunk rá, megsózzuk babérlevelet teszünk rá pár szem borsot és felengedjük vízzel hogy ellepje csak annyira hogy ellepje pont. Körülbelül 10 percig főzzük amíg meg nem puhul a zöldség.
Először egy kiskanálnyi mustárral ízesítjük, megkóstoljuk ha nem elég akkor rakunk belemég, utána egy kis porcukor, citromlé, összekeverjük forraljuk megkóstoljuk amíg hiányzik belőle valami akkor azt pótoljuk. Egy pohár tejföllel felengedjük és jól kiforraljuk kész is vagyunk a mártással.
A krumpli gombóchoz a krumplit vízben megfőzzük a vizet megsózzuk. Ha megfőtt leszűrjük és áttörjük, hozzáadunk egy egész tojást, pici sót és annyi lisztet hogy felvegye. Ne legyen ragacsos.
Vízbe mártjuk a kezünket és apró gombócokat formálunk melyeket forró sós vízben kifőzünk. Addig főzzük amíg a gombóc fel nem jön a víz felszínére,plusz még egy percig ott tartjuk. Leszürjük és forró olajon megforgatjuk hogy ne ragadjon össze. Ezzel is készen vagyunk:)
6 kemény tojást félbevágjuk, sárgájukat kivesszük és áttörve simára keverjük a kihült és áttört besamellel , a habosra kevert 10 dkg vajjal, sóval, mustárral, fehér v. fekete őrölt...
Elkészítési idő:A paradicsomot alaposan megmossuk, a héját lehúzzuk, a húsát földaraboljuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg alaposan be nem sűrűsödik. Mikor már majdnem elérte a kellő sűrűséget,...
Elkészítési idő:Vadas agglegényesen több napra ! 2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa i...
Elkészítési idő: