Vadasmártáshoz:
8 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
só
egész bors
babérlevél
mustár
citromlé
porcukor
Krumpligombóc:
1,5 jg krumpli(megfüzve,áttörve)
1 egész tojás
Só
liszt,amenyit felvesz(ne legyen nagyon ragacsos)
A répákat megpucoljuk ,megmossuk apróra vágjuk a hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ha kész van akkor az apróra vágott répát rátesszük és további dinszteljük a hagymával egy öt percig.2 kanál lisztet rászórunk,megpirítjuk,kevés pirospaprikát szórunk rá, megsózzuk babérlevelet teszünk rá pár szem borsot és felengedjük vízzel hogy ellepje csak annyira hogy ellepje pont. Körülbelül 10 percig főzzük amíg meg nem puhul a zöldség.
Először egy kiskanálnyi mustárral ízesítjük, megkóstoljuk ha nem elég akkor rakunk belemég, utána egy kis porcukor, citromlé, összekeverjük forraljuk megkóstoljuk amíg hiányzik belőle valami akkor azt pótoljuk. Egy pohár tejföllel felengedjük és jól kiforraljuk kész is vagyunk a mártással.
A krumpli gombóchoz a krumplit vízben megfőzzük a vizet megsózzuk. Ha megfőtt leszűrjük és áttörjük, hozzáadunk egy egész tojást, pici sót és annyi lisztet hogy felvegye. Ne legyen ragacsos.
Vízbe mártjuk a kezünket és apró gombócokat formálunk melyeket forró sós vízben kifőzünk. Addig főzzük amíg a gombóc fel nem jön a víz felszínére,plusz még egy percig ott tartjuk. Leszürjük és forró olajon megforgatjuk hogy ne ragadjon össze. Ezzel is készen vagyunk:)
A chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, és amikor elérte a forráspontot, félretesszük. Egy kis lábosban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat. Amint felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük....
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűElőször is vegyünk egy nagy lélegzetet, majd töltsünk valami innivalót. Ha ezzel megvagyunk, akkor vegyük elő legszebb leveses fazekunkat, öntsünk bele kevés olajat, hevítsük fel,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA padlizsánt és a paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, és vágott felükkel lefelé fordítva tepsiben grillrácsra tesszük. 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz