- 15 dkg kolozsvári szalonna apróra vágva
- 1 evőkanál sertés zsír
- 2 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 üveg házi lecsó
- 1,2 kg laska gomba apróra vágva
- 1 kg darált lapocka, kis étolajjal összekeverve
- 5 evőkanál házi piros arany
- 2x7 dl fűszeres paradicsomlé
- 5 evőkanál ketchup
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál oregánó
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 evőkanál házi erős pista
A szalonnát a zsíron kisütöm, majd hozzá adom a gombát, és lepirítom.
Ha már elveszítette víztartalmának nagy részét, hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd kis idő múlva a darált húst, és összeforgatva párolom a hús kifehéredéséig. Bele keverem a lecsót, a piros aranyat, a ketchupot, erős pistát, és 1 üveg fűszeres paradicsomlevet. Meghintem a zöld fűszerekkel, és a borssal, ízesítem a cukorral, majd a hús megpuhulásáig párolom, a folyadékot fűszeres paradicsomlével pótolom, majd kóstolás után utó ízesítem
a tésztát sós vízben megfőztem....a gépsonkát kockákra felszeltem..a konzerv gombát leszűrtem .tojást felvertem befűszerezve sóval őrölt borssal és az egészet összekevertem majd ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát 0,5-1 cm vastag, 2-3 cm hosszú, lehetőleg egyforma csíkokra vágjuk. Az egész tojásokat a tojássárgákkal együtt egy keverőtálba ütjük, és felverjük. Ezután megsózzuk (c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a zöldbabot, felöntjük a vízzel és ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztőből és a tejből készítsünk egy kelt tésztát. Kelesszük kétszere...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű