- 15 dkg kolozsvári szalonna apróra vágva
- 1 evőkanál sertés zsír
- 3 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 üveg házi lecsó
- 1,5 kg laska gomba apróra vágva
- 2 kg darált lapocka, kis étolajjal összekeverve
- 8 evőkanál házi piros arany
- 1x7 dl fűszeres paradicsomlé
- 5 evőkanál ketchup
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál oregánó
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 evőkanál házi erős pista
A szalonnát a zsíron kisütöm, majd hozzá adom a gombát, és lepirítom.
Ha már elveszítette víztartalmának nagy részét, hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd kis idő múlva a darált húst, és összeforgatva párolom a hús kifehéredéséig. Bele keverem a lecsót, a piros aranyat, a ketchupot, erős pistát, és 1 üveg fűszeres paradicsomlevet. Meghintem a zöld fűszerekkel, és a borssal, ízesítem a cukorral, majd a hús megpuhulásáig párolom, a folyadékot fűszeres paradicsomlével pótolom, majd kóstolás után utó ízesítem
A tojásokat és a tejet keverd habosra. A nedves komponenseket keverd össze a liszttel, sóval, szódabikarbónával – szép simára. Nagyon sűrű, egyáltalán nem folyós tészta, de ne ij...
Elkészítési idő: 30A tésztát sós vízben megfőzzük. A bacont felszeleteljük, és kevés olajban megsütjük, hozzákeverjük a megfőtt, leszűrt tésztát és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A reszelt s...
Elkészítési idő: 30 percA zabpelyhet apróra daráljuk, majd hozzá adjuk a zabkorpát és a sütőport. A sovány túrót villával áttörjük és összekeverjük a tojással, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk és jól ös...
Elkészítési idő: