- 15 dkg kolozsvári szalonna apróra vágva
- 1 evőkanál sertés zsír
- 3 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 üveg házi lecsó
- 1,5 kg laska gomba apróra vágva
- 2 kg darált lapocka, kis étolajjal összekeverve
- 8 evőkanál házi piros arany
- 1x7 dl fűszeres paradicsomlé
- 5 evőkanál ketchup
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál oregánó
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 evőkanál házi erős pista
A szalonnát a zsíron kisütöm, majd hozzá adom a gombát, és lepirítom.
Ha már elveszítette víztartalmának nagy részét, hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd kis idő múlva a darált húst, és összeforgatva párolom a hús kifehéredéséig. Bele keverem a lecsót, a piros aranyat, a ketchupot, erős pistát, és 1 üveg fűszeres paradicsomlevet. Meghintem a zöld fűszerekkel, és a borssal, ízesítem a cukorral, majd a hús megpuhulásáig párolom, a folyadékot fűszeres paradicsomlével pótolom, majd kóstolás után utó ízesítem
Az üvegesre pirított hagymához hozzáadjuk a borsót és puhára pároljuk, majd a kis kockákra vágott sonkát, együtt pároljuk tovább, majd Jól elkeverjük, felöntjük tejszínnel, és pá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és szeleteljük a krumplit, majd megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és pépesre törjük,langyosra kihűtjük. Az élesztőt tejben pici cukorral felfuttatjuk. A krumplihoz adju...
Elkészítési idő: 2 óra 30p Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagyobb tálba öntöttem, a közepébe mélyedést vájtam, belemorzsoltam az élesztőt, rászórtam a cukrot, és leöntöttem a langyos tejjel. Kicsit vártam, hogy az élesztő f...
Elkészítési idő: 45 perc+20-25pe Nehézség: KönnyűFeltesszük a vizet melegedni sóval és némi olajjal. A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A cukkinit is feldaraboljuk helyes kis kockákra. Egy nagyobbacska serpenyőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű