menu

Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű túrófánk


Írta:

Elk. idő: 18 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



25 dkg túró
25 dkg liszt
3 egész tojás
1 pohár tejföl (175 g)
1 tk szódabikarbóna
3 ek cukor
csipet só
sütéshez
kb. 1/2 l olaj

Tálaláshoz : vaníliás porcukor
házi készítésű sárgabarack dzsem
előkészület: 10 perc
sütés: 6 perc
Süss fánkot!

Elkészítés:



1. A túrót egy villával összetörjük és összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük.
Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.

2. A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C -ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük.

A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk! A fánkokat időnként érdemes megkavarni az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.
Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük (adagonként 6-7 perc alatt).



3. A kész túrófánkokról a felesleges olajat papírtörlővel
leitatjuk.

4. Azonnal tálaljuk.

költség: 920 Ft

Trükkök, tippek, praktikák:


Vigyázni kell, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen!
Érdemes próbasütést végezni

Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.

Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!

Habkönnyű túrófánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BOLOGNAI RAGUS-SPENÓTOS HÁZI LASAGNE
Avatar Kobza Zsanett Kedvelnék
BOLOGNAI RAGUS-SPENÓTOS HÁZI LASAGNE

Először a bolognai ragut készítem el: a hagymákat felaprítom, és olajon megdinsztelem, ezután hozzáadom a darált húst, kevergetve pirítom, amikor kifehéredett, akkor adom hozzá a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tízperces Kuglóf
Tízperces Kuglóf

A sütőt előmelegítjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mediterrán tészta
Mediterrán tészta

A pennét sós vízben kifőzöm. A padlizsánt és a cukkinit meghámozom és kis kockákra vágom. A padlizsánkockákat megsózom, állni hagyom. Közben a hagymát felaprítom, a fokhagymát megt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sütőtökös gnocchi fűszeres vajjal és kéksajttal
Sütőtökös gnocchi fűszeres vajjal és kéksajttal

A sütőtököt meghámoztam, kockákra vágtam és sós vízben megfőztem (nagyon gyorsan kész van). Leszűrtem, jól lecsepgtettem, majd egy nagy tálba téve villával összetörtem. hagytam ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk