25 dkg túró
25 dkg liszt
3 egész tojás
1 pohár tejföl (175 g)
1 tk szódabikarbóna
3 ek cukor
csipet só
sütéshez
kb. 1/2 l olaj
Tálaláshoz : vaníliás porcukor
házi készítésű sárgabarack dzsem
előkészület: 10 perc
sütés: 6 perc
Süss fánkot!
1. A túrót egy villával összetörjük és összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük.
Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.
2. A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C -ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük.
A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk! A fánkokat időnként érdemes megkavarni az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.
Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük (adagonként 6-7 perc alatt).
3. A kész túrófánkokról a felesleges olajat papírtörlővel
leitatjuk.
4. Azonnal tálaljuk.
költség: 920 Ft
Vigyázni kell, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen!
Érdemes próbasütést végezni
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!
Kifőzöm sós vízben a tésztát.Leszedem a káposzta külső leveleit.Nagy lyukú reszelőn lereszelem. Besózom. Kb 10-15 percig állni hagyom.Az olajat elkezdem melegíteni ,amikor forró ho...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelttésztát dagasztunk. Meleg helyen 2-3-szorosára kelesztjük. Olajozott deszkára olajos kézzel gombósokat szakítunk és a deszkára kissé lelapítva rakjuk pihenni....
Elkészítési idő: kb. 60 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben. A garnélákat süssük oldalanként 1-2 percig, majd szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát típustól függően kifőzzük, vagy beáztatjuk, és leszűrjük. 2. A szezámolajat majdnem füstölésig forrósítjuk a wokban, majd hozzáadjuk a fokhagymát 1 percig pirítjuk ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű