Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű túrófánk


Írta:

Elk. idő: 18 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



25 dkg túró
25 dkg liszt
3 egész tojás
1 pohár tejföl (175 g)
1 tk szódabikarbóna
3 ek cukor
csipet só
sütéshez
kb. 1/2 l olaj

Tálaláshoz : vaníliás porcukor
házi készítésű sárgabarack dzsem
előkészület: 10 perc
sütés: 6 perc
Süss fánkot!

Elkészítés:



1. A túrót egy villával összetörjük és összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük.
Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.

2. A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C -ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük.

A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk! A fánkokat időnként érdemes megkavarni az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.
Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük (adagonként 6-7 perc alatt).



3. A kész túrófánkokról a felesleges olajat papírtörlővel
leitatjuk.

4. Azonnal tálaljuk.

költség: 920 Ft

Trükkök, tippek, praktikák:


Vigyázni kell, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen!
Érdemes próbasütést végezni

Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.

Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!

Habkönnyű túrófánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Császárzsömle
Császárzsömle

A langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a m...

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Pupusa
Pupusa

A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jusztina
Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

1. Az olívaolajat felhevítjük, majd rátesszük a darált marhahúst. 2. Amikor félig kifehéredik a hús, rászórjuk az apró kockára vágott sárgarépát. 3. Amikor a marhahús teljesen ki...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kelesztés nélkül
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kelesztés nélkül

Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel jól keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk