200 g pulykamell
kevés olaj, só
1 db (kb. 250 g-os) cukkini
1 db nagyobb paradicsom
20-25 szem magozott olívabogyó
15-20 levél friss bazsalikomlevél
200 g főzőtejszín
200 g fetasajt
250 g masni tészta
A pulykamellet csíkokra vágom, kevés olajon megsütöm, sózom. (Csak a húst sózom meg, a többit már nem, a feta úgyis elég sós.) Amikor már puha a hús, akkor a kockára vágott cukkinit hozzáadom. Kevés vizet öntök rá, hogy le ne égjen és néhány perc alatt fedő alatt puhára főzöm.
A paradicsomot felkockázom, az olívabogyóval és a bazsalikommal együtt az ételhez adom.
Ráöntöm a főzőtejszínt, és amikor felforrt azonnal elzárom és belekeverem a kockára vágott fetasajtot.
Közben a tésztát a szokásos módon kifőzöm és az egészhez hozzákeverem.
A héjától megtisztított főtt krumplit burgonya nyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, (a liszt mennyisége attól függ, hogy mennyire lisztes a burgonyánk), beleütjük az egész tojást...
Elkészítési idő:A csirkemellet kockára vágjuk, ételízesítővel, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük, és félretesszük. A brokkolitmegmossuk, lecsepegtetjük, rózsáira szedjük, és en...
Elkészítési idő:Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsé...
Elkészítési idő: