2 šálky hladkej múky
1 čajová lyžička sušeného droždia
1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
3/4 čajovej lyžičky soli
1 lyžica olivového oleja
3/4 šálky piva izbovej teploty
2 lyžice masla
2 strúčiky cesnaku
30 g nastrúhaného parmezánu
120 g mozzarely
A tésztát olajos, sós vízben majdnem puhára főzzük. Addig a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre pároljuk. Közben a tonhalkonzerveket lecsepe...
Elkészítési idő: 5+15 perc Nehézség: Könnyűkb 10-11 db-hoz elegendő ez a mennyiség. 5 dl víz, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 evők.krist.cukor, 1,5 evőkanál só, 1 kg liszt. Nem kell külön kovászt készíteni! Mindent egybe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk, megmossuk, leszárítjuk és megreszeljük. Akkora lábasban, amelybe a kifőzött tészta belefér (kb. 3-4 literes) zsírt olvasztunk, belet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy tálba kimérjük a kukoricadarát és a vizet, jól megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, és folyamatos keverés mellett bő 5 perc alatt sűrűre főzzük. Hogy krémesebb legyen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű