4 db alma
4 e.kanál cukor
kevés őrölt fahéj
kb. 2 e.kanál víz
Az almákat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Almafúróval kicsumázzuk, és kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
A cukorból és a vízből karamellt készítünk, amikor aranysárga a karamell, az almaszeleteket gyorsan megsütjük.
Sült csirkemáj mellé nagyon finom.
Változat:
Az almákat negyedeljük, a karamellben kissé megsütjük, fahéjjal ízesítjük, 2 dl vízzel (borral) felöntjük és pár
percig pároljuk.
Sültekhez nagyon finom köret.
A tojásokat egy tálba ütjük,elkeverjük a vízzel,majd a végén adjuk hozzá a lisztet,és a sót. Jól összekeverjük,amíg nokedliállagú tésztát nem kapunk.Forró vízbe szaggatjuk,és addig...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűCsíkozzuk fel a kelt és a hagymát. Kevés olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, sózzuk. Majd adjuk hozzá a kelkáposzta csíkokat, a reszelt fokhagymát. Borsozzuk, megszórjuk egy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniből 1 cm vastag és 5 cm hosszú szeleteket vágunk, majd sóval és borssal meghintünk. A paprikákból is ugyanekkora szeleteket vágunk, majd teflonserpenyőben kevés olajon k...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű