Köretként, szaftos húsok mellé,de fogyasztható önmagában is
- 50 dkg tisztított burgonya
- kb 40 dkg liszt
- 1,5 dl cukros víz az élesztő felfuttatásához
- 2 egész tojás
- 1 cs Instant élesztő
- 1,5- 2 teá s kanál só
- 3 evőkanál étolaj
Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben.
A burgonyát megfőzzük, áttörjük és langyosra hűtjük
Mindent összegyúrunk. Kicsit ragacsos,de lágy tésztát kell kapnunk.
Lelisztezzük a tetejét és meleg helyen kelesztjük 30 percig. Lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk. Majd kb 1,5 cm magasra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk és pihentetjük újra kb 10 percig.
Bő olajban sütjük
főtt céklát lereszelni bacon kocka lepirít rá kis liszt összekever rá a cékla kis víz só ecet v citrom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott ledörzsölt újburgonyát beleterítem egy tepsibe, jól megsózom, majd rászórom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. A tejfölbe belekeverem a sót, az őrölt fehér bo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gombát megmosom és lecsöpögtetem. Nem kell meghámozni, csak az esteleges hibákat vágjuk ki. A lilahagymát szeleteljük fel, a zöldhagyma daraboljuk fel. Tegyünk egy nagy serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű