menu

Családireceptkönyv.hu

Kukoricás rizs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pohár rizs
2 pohár víz
1 konzerv kukorica
kevés só
snidling
pici olaj

Elkészítés:


A rizst pici olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, befedjük, és megvárjuk, amíg felforr. Kb. 1-2 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és 20-25 percig állni hagyjuk. Kevergetni nem szabad, mert csirizes lesz! Ha kész, belekeverjük a konzerv kukoricát, majd megszórjuk frissen egy kis snidlinggel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édes-savanyú pikáns cékla köret
Édes-savanyú pikáns cékla köret

Meghámozom a 3, héjában megfőzött céklát nagyra reszelni kevés olajon megdinsztelni a 2, szeletekre vágott lila hagymát meglocsolni 1 tk mézzel rádobni a reszelt céklát s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt lilakáposzta
Párolt lilakáposzta

A káposztát gyaluljuk le, a hagymát kockázzuk fel. A hagymát megpároljuk a zsiradékon, majd rácsorgatjuk a mézet és hagyjuk, hogy egy kicsit karamellizálódjon. Ezt követően rád...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Tepsis burgonya
Tepsis burgonya

A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk más fajta fűszert is tetszés szerint. Egy tálban összekeverjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Burgonyás-sajtos rúd
Burgonyás-sajtos rúd

A burgonyát sós vízben megfőzzük és pépesítjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a lisztet. A sajtot szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük. A burgonyás masszából vizes kézzel krokettek...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk