menu

Családireceptkönyv.hu

Kukoricás rizs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pohár rizs
2 pohár víz
1 konzerv kukorica
kevés só
snidling
pici olaj

Elkészítés:


A rizst pici olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, befedjük, és megvárjuk, amíg felforr. Kb. 1-2 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és 20-25 percig állni hagyjuk. Kevergetni nem szabad, mert csirizes lesz! Ha kész, belekeverjük a konzerv kukoricát, majd megszórjuk frissen egy kis snidlinggel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült krumpli rózsaformában
Sült krumpli rózsaformában

A krumplikat hámozd meg, és szeleteld nagyon vékony karikákra. Akár az uborkagyalut is bevetheted. A nedvességet itasd le róluk, majd a szeleteket rendezd sorba úgy, hogy félig fed...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rántott hagyma
Rántott hagyma

1. Jó nagy hagymafejet 1 centi vastag karikákra szeletelek, vigyázva, ne essen szét, besózom, kicsit hagyom a sóban állni, utána liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás gőzgombóc omlós tarjával
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Káposztás gőzgombóc omlós tarjával

A knédlitésztát alaposan kidolgozzuk simára, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen. Közben elkészítjük a káposztát: Zsíron apróra vágott vöröshagymát pirítunk kevés cukorral, majd...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Zöldséges rizs
Zöldséges rizs

Magas falú serpenyőben az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát. Rögtön hozzáadjuk a rizst is, együtt pirítjuk. Amikor már látszik a rizs szemeken, hogy megpirultak (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk