gomba
liszt
tojás
zsemlemorzsa
zsír, vagy olaj
só
Középnagyságú, esetleg 5-6 cm átmérőjű gombákat használjunk. A szárát kiemeljük(vagy levágjuk az alapjánál) A kalapját alaposan megmossuk, leszárítjuk. Három tálban elhelyezzük a lisztet, tojást felverve, prézlit: ugyanebben a sorrendben panírozunk : a gombát meghempergetjük a lisztben, ezután a tojásba mártjuk, lecsurgatjuk a felesleget, és beborítjuk a zsemlemorzsával. Felforrósítjuk az olajat, és világos barnára sütjük a gombákat. Egy tányérba papírszalvétára szedjük, hogy az olajat felszívja.
A céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVégy kisméretű krumplikat, tisztítsd meg őket jó alaposan, vágd félbe, negyedbe, sózd és borsozd, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon süsd készre. Fokhagymával, kakukkfűve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük. Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe beler...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű