150 gr palanta (kukorica gríz)
15 drb bacen
½ fej kisebb karfiol
20 gr parmezán sajt
150 gr koktél paradicsom
1 ek margarin
1 ek olaj
só
Elkészítése:
A palentát sós vízben ( a tasak utasítása szerint) 1 ek. margarinnal megfőzzük, és bele keverjük a parmezán sajtot.
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, jól lecepegtetjük a vizet.
Egy tepsit kiolajozunk és elrendezzük benne az apró karfiol rózsákat, majd ráöntjük a meleg palentát és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt karfiolos palentát felkockázzuk (4x4cm) és 1-1 becennel ( kereszt alakba) becsomagoljuk, majd sütőben rápirítjuk. Fogpiszkálóval átszúrjuk a koktél paradicsomot és bele szúrjuk a megpirított bacenes palentába. ( lehet olíva bogyóval is dísziteni)
A krumplit meghámozom felvágom hosszúkásra, a szalonnát kb 1 cm -es darabokra vágom, a hagymát felkarikázom. A tepsi aljára olajat öntök, majd belehelyezem a krumplit, a felkariká...
Elkészítési idő: 70percA tojást a sóval kikeverjük, adunk hozzá kevés vizet, majd a lisztet. Összedolgozzuk, ha kell még adunk vizet. Olyan sűrű legyen a tészta, hogy a kanálról nem csoroghat le. Forró v...
Elkészítési idő: 1 óraA krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk. Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc