2 személyre
- 2 pisztráng(egyenként kb. 25 dkg. ),
- 1 vöröshagyma,
- 2 citrom,
-- olívaolaj, ( ha nincs jó a napraforgó olaj is )
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- só,
- bors,
-szárított borsikafű.
A hagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, 1 citromot szintén szeletekre vágunk,
-1 citromnak kiszorítjuk a levét.
-A halakat megmossuk, szárazra töröljük, majd kívül belül sózzuk, borsozzuk és megszórjuk borsikafűvel.
- A halak mindkét oldalát 6-7 helyen srégen beirdaljuk, a vágásokba félbevágott citromszeleteket teszünk.
- A megmaradt citromszeleteket, a hagymaszeleteket és a petrezselyem felét a hasüregekbe tesszük, kívül-belül meglocsoljuk olajjal és citromlével.
- A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, rászórjuk a megmaradt, felaprózott petrezselyemzöldet és forró sütőben, 20-25 percig sütjük. Kivesszük, 5 percig pihenni hagyjuk, majd tálaljuk.
A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megpirítom, majd hozzáteszem a vékony csíkokra vágott zellert, édesburgonyát és burgonyát. Átforgatjuk a hagymás olajon, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon pirítsuk meg a felkockázott hagymát. Adjuk hozzá a tengeri herkentyűket, a felaprított fokhagyma gerezdeket, a friss fűszernövények felét, majd sózzuk, borsozzuk. Ön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ponty fejét, uszonyait, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük, beirdaljuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. A haltejjel, ikrával együt besózzuk. A kiesett részeket, csontokat 2 l vízben...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KönnyűSóval, borssal bedörzsölt halfilét külön-külön sütőpapírra tesszük amennyi a becsomagolásához elég. Tejfölben kikeverjük a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. A mártást a...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű