2 személyre
- 2 pisztráng(egyenként kb. 25 dkg. ),
- 1 vöröshagyma,
- 2 citrom,
-- olívaolaj, ( ha nincs jó a napraforgó olaj is )
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- só,
- bors,
-szárított borsikafű.
A hagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, 1 citromot szintén szeletekre vágunk,
-1 citromnak kiszorítjuk a levét.
-A halakat megmossuk, szárazra töröljük, majd kívül belül sózzuk, borsozzuk és megszórjuk borsikafűvel.
- A halak mindkét oldalát 6-7 helyen srégen beirdaljuk, a vágásokba félbevágott citromszeleteket teszünk.
- A megmaradt citromszeleteket, a hagymaszeleteket és a petrezselyem felét a hasüregekbe tesszük, kívül-belül meglocsoljuk olajjal és citromlével.
- A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, rászórjuk a megmaradt, felaprózott petrezselyemzöldet és forró sütőben, 20-25 percig sütjük. Kivesszük, 5 percig pihenni hagyjuk, majd tálaljuk.
A hagymát karikára vágjuk és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, és a gyömbért. A halfilét egy sütőtálba tesszük, ráöntjük a mustáros szószt és sütőben 30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat felengedés nélkül forró olajban arany színűre sütjük. 2,5 dkg vajat hevítünk egy edényben, hozzáadjuk a rizst, kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük 2 bögre forró v...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA püréhez a megtisztitott zöldségeket vékony karikára vágva, sós vízben megfőzzük. Ha megpuhultak leszűrjük és összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a gheet. Sóval, törött borssal ízesít...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz