2 személyre
- 2 pisztráng(egyenként kb. 25 dkg. ),
- 1 vöröshagyma,
- 2 citrom,
-- olívaolaj, ( ha nincs jó a napraforgó olaj is )
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- só,
- bors,
-szárított borsikafű.
A hagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, 1 citromot szintén szeletekre vágunk,
-1 citromnak kiszorítjuk a levét.
-A halakat megmossuk, szárazra töröljük, majd kívül belül sózzuk, borsozzuk és megszórjuk borsikafűvel.
- A halak mindkét oldalát 6-7 helyen srégen beirdaljuk, a vágásokba félbevágott citromszeleteket teszünk.
- A megmaradt citromszeleteket, a hagymaszeleteket és a petrezselyem felét a hasüregekbe tesszük, kívül-belül meglocsoljuk olajjal és citromlével.
- A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, rászórjuk a megmaradt, felaprózott petrezselyemzöldet és forró sütőben, 20-25 percig sütjük. Kivesszük, 5 percig pihenni hagyjuk, majd tálaljuk.
A halat megtisztítjuk, kifilézzük és nagyobb szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, az olajban kissé megpirítjuk. Kiszedjük a szeleteket és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhalat befűszerezzük és megtöltjük a citrom karikákkal majd alufóliába csavarjuk és tepsibe tesszük és Megsütjük.....175 fokon 20 percig. a krumplit megpucoljuk és sós vízben megfő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát kockára vágjuk, és olajon egy kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a falatokra darabolt gombát, együtt megpirítjuk, enyhén sózzuk. A gomba kevés levet ereszt, e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes- Kókuszolajon felhevítjük a zúzott fokhagymát, majd ehhez adjuk a friss bazsalikomot és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 percig főzzük. - Ezután hozzáadjuk a parad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű