-8 csirke felső comb vagy 4 egész csirkecomb
-só, bors, majoranna vagy sült csirke fűszersó
-1 kg burgonya
-2 sárgarépa
-4- 5 fej kisebb vöröshagyma
olaj a tepsi kikenéséhez
A csirke combokat a csont mellett bevágjuk, a fűszereket összekeverjük, a csontos részre, illetve a bőre alá szórjuk. (Az ízek így jól átjárják a húst.)
A burgonyát, a sárgarépát és a hagymákat megtisztítjuk. A burgonyát hasábokra, a répát karikára, a hagymákat karikára vágjuk,vagy egybe hagyjuk.
A tepsit kiolajozzuk, sorban lerakjuk a zöldségeket (burgonya, répa, hagyma),
--picit sózzuk és bőrével felfelé rátesszük a combokat.
---A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 45 percig.
-- A combokat megfordítjuk, még fólia alatt sütjük negyed órát. Végül a fóliát levéve, a combokat bőrével felfelé megpirítjuk.
Lehet más zöldséggel is gazdagitani pl ,cukkinival
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverem a reszelt sajttal, az apróra vágott póréhagymával és a fűszerekkel. Tepsi alját megkenem olajjal, ráhelyezem a húst, elterítem rajta a tölteléket, majd betakar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét daraboljuk, majd zsiradékon átpirítjuk (2-3 perc oldalanként) - tálra kiszedjük A húsból kisült zsírra rádobjuk a félkarikára vágott hagymát, fokhagymát - aranyszínűre d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük. A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű