4 db tojás .....
120 ml étolaj
350 g natúr joghurt
30 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
kb. 40 dkg magozott meggy (befőtt)
6-8 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az étolajat és a natúr joghurtot és összekeverjük.
Egy másik tálban összeforgatjuk a sütőport a liszttel, és az egészet a joghurtos keverékhez adjuk.
Simára keverjük, és egy sütőpapírral bélelt közepes méretű 20x20 cm-es tepsibe simítjuk.
Sűrűn kirakjuk meggyel, a fahéjat elkeverjük a cukorban, és rászórjuk a meggyre.
200 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
ÉN MÁSFÉL ( 1 1/2 ADAGBÓL) készitettem ,,,, szerintem túl pici ez a tepsi adag ...
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes8 tojásos piskótát sütünk a kávéval. A kávét, a cukrot, a lisztet és a tojást sűrűre főzzük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a két masszát összedolgozzuk Tetejére c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg (mikroban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut. A vajat olvasszuk meg egy picit (...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű