4 tojás
-10 dkg liszt
-10 dkg étkezési keményitö
-150 cukor
-1/2 citrom reszelt héja
-1 csipet só
-10 dkg vaj
1/2 csomag sütöpor
KRÉM
250 ml tej
-200 ml tejszin
-10 dkg cukor
-1 cs. vaniliás cukor
-csipet só
30 g liszt
1/2 citrom reszelt héja
-2 kanál citromlé
-1 cs. zselatin fix vagy 2 kévéskanál étkezési zselatin kevés langyos vizben feloldva
a tojások sárgájat habosra keverjük a cukorral
-hozzáadjuk a puha vajat
-majd lassan a többit
-legvégül a tojások fehértje keményre vert habját
-kivajazott ,lisztezett 25x 35 tepsibe simitjuk
-165 fokon 25-30 perc alatt megsütjük
Krém
-a tejet +liszt +cukor elkeverjük
-állandóan keverve kemény krémet fözünk
-letakarva fóliával kihütjük
-miután kihült belekeverjük a többi hozzávalót
-a tejszint kemény habbá verem a zseletinnal majd ősszekeverem a kihült lisztes krémmel
a kihült tésztát ketté vágjuk és megtöltjük a kémmel
-kis idöre hütöben pihentetjük
-ha a krém megdermd porcukorral megszorjuk, ,szeleteljük,tálaljuk
Az egészet összekeverni, kikent, lisztezett formába tölteni. 20-25 perc sütés kell neki. 12 db lesz.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180C-ra légkeveréses sütőben, vagy 200C-ra sima sütőben. Előveszünk két tálat. Az egyikben összekeverjük a mákot a nyírfacukorral és a sütőporral. A másikban...
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: Könnyű