4 tojás
-10 dkg liszt
-10 dkg étkezési keményitö
-150 cukor
-1/2 citrom reszelt héja
-1 csipet só
-10 dkg vaj
1/2 csomag sütöpor
KRÉM
250 ml tej
-200 ml tejszin
-10 dkg cukor
-1 cs. vaniliás cukor
-csipet só
30 g liszt
1/2 citrom reszelt héja
-2 kanál citromlé
-1 cs. zselatin fix vagy 2 kévéskanál étkezési zselatin kevés langyos vizben feloldva
a tojások sárgájat habosra keverjük a cukorral
-hozzáadjuk a puha vajat
-majd lassan a többit
-legvégül a tojások fehértje keményre vert habját
-kivajazott ,lisztezett 25x 35 tepsibe simitjuk
-165 fokon 25-30 perc alatt megsütjük
Krém
-a tejet +liszt +cukor elkeverjük
-állandóan keverve kemény krémet fözünk
-letakarva fóliával kihütjük
-miután kihült belekeverjük a többi hozzávalót
-a tejszint kemény habbá verem a zseletinnal majd ősszekeverem a kihült lisztes krémmel
a kihült tésztát ketté vágjuk és megtöltjük a kémmel
-kis idöre hütöben pihentetjük
-ha a krém megdermd porcukorral megszorjuk, ,szeleteljük,tálaljuk
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha az almának sok a leve, akkor kézzel egy kicsit kicsavarjuk (ha sok lé marad alatta, akkor a tészta el...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a fe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Összekeverjük a megreszelt csokoládét a szárazo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy pitetálba kockázunk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ott hagyjuk megolvadni, közben az epret megtisztítjuk és leitatjuk róla a vizet. A nagyobb szemeket el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű