Családireceptkönyv.hu

Kocsonya


Írta:

Elk. idő: 120
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg perzselt sertésbőr,
4 darab perzselt sertésköröm,
1 kg friss sertés csülök,
1-2 fej fokhagyma,
só, szemes bors.

Elkészítés:


1. A sertésbőrt ,csülköt, körmöt több lében is alaposan megmossuk; a fokhagymát megpucoljuk.
2. Az alaposan megtisztított hozzávalókat odatesszük főni annyi vízben, hogy ha a felére leapad, akkor is jól lepje el a húst.
3. Ha felforrt, ízlés szerint sózzuk, beletesszük a szemes borsot és a fokhagymát.
4. Csendes tűzön, egyenletesen forraljuk, amíg
a hús teljesen leválik a csontokról és a leve kb. a felére apad
5. A húsokat kivesszük egy tálcára, lefejtjük a csontokról és elosztjuk az előkészített tálakban, tányérokban.
6. A levéről egy kanállal óvatosan leszedjük a zsírt, majd rászűrjük a húsokra.
7. Hűvös helyen tároljuk, amíg megköt.
8. Ecettel vagy citrommal és reszelt tormával,lila hagymával tálaljuk.

Kocsonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos guba
Mákos guba

1. tojássárga + cukor --> kikeverni + vaniliás cukor 2. tejet felmelegíteni + hozzáadni a tojás + cukor keverékét 3. jénait ki kell vajazni 4. Rétegek: 1. kifli karika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Gyros
Gyros

Ha szárított fűszerekkel dolgozunk, készíthetünk nagyobb adagot, és jól záródó üvegben tárolhatjuk. De készíthetünk frissből is, ezt érdemes egyből használni, vagy szárítsuk ki, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Sültalma likőr
Sültalma likőr

Vásároljatok 4-5 db savanykás almát, vágjátok cikkekre, és a magházát távolítsátok el. Tegyétek egy sütőpapírral borított tepsire, minden egyes almára szórjatok két evőkanálnyi b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Trappista házilag
Trappista házilag

A tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk