1 kg perzselt sertésbőr,
4 darab perzselt sertésköröm,
1 kg friss sertés csülök,
1-2 fej fokhagyma,
só, szemes bors.
1. A sertésbőrt ,csülköt, körmöt több lében is alaposan megmossuk; a fokhagymát megpucoljuk.
2. Az alaposan megtisztított hozzávalókat odatesszük főni annyi vízben, hogy ha a felére leapad, akkor is jól lepje el a húst.
3. Ha felforrt, ízlés szerint sózzuk, beletesszük a szemes borsot és a fokhagymát.
4. Csendes tűzön, egyenletesen forraljuk, amíg
a hús teljesen leválik a csontokról és a leve kb. a felére apad
5. A húsokat kivesszük egy tálcára, lefejtjük a csontokról és elosztjuk az előkészített tálakban, tányérokban.
6. A levéről egy kanállal óvatosan leszedjük a zsírt, majd rászűrjük a húsokra.
7. Hűvös helyen tároljuk, amíg megköt.
8. Ecettel vagy citrommal és reszelt tormával,lila hagymával tálaljuk.
Keverd össze a fahéjat a cukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, és tedd félre. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és minimális, körül...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűszappant lereszeltem fél liter vizet felforraltam beleöntöttem a szappanreszeléket és lassu tüzőn sürün kavargatva felolvasztottam.Egy másik edénybe raktam 5.5liter vizet,amikor fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMoss meg és pucolj meg 1 közepes méretű zellergumót a zöldjével együtt, 2 sárgarépát, 2 petrezselyemgyökeret a zöldjével együtt, 1 nagy fej hagymát és 1 pritamin paprikát. Tedd bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű