1 kg perzselt sertésbőr,
4 darab perzselt sertésköröm,
1 kg friss sertés csülök,
1-2 fej fokhagyma,
só, szemes bors.
1. A sertésbőrt ,csülköt, körmöt több lében is alaposan megmossuk; a fokhagymát megpucoljuk.
2. Az alaposan megtisztított hozzávalókat odatesszük főni annyi vízben, hogy ha a felére leapad, akkor is jól lepje el a húst.
3. Ha felforrt, ízlés szerint sózzuk, beletesszük a szemes borsot és a fokhagymát.
4. Csendes tűzön, egyenletesen forraljuk, amíg
a hús teljesen leválik a csontokról és a leve kb. a felére apad
5. A húsokat kivesszük egy tálcára, lefejtjük a csontokról és elosztjuk az előkészített tálakban, tányérokban.
6. A levéről egy kanállal óvatosan leszedjük a zsírt, majd rászűrjük a húsokra.
7. Hűvös helyen tároljuk, amíg megköt.
8. Ecettel vagy citrommal és reszelt tormával,lila hagymával tálaljuk.
1. tojássárga + cukor --> kikeverni + vaniliás cukor 2. tejet felmelegíteni + hozzáadni a tojás + cukor keverékét 3. jénait ki kell vajazni 4. Rétegek: 1. kifli karika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa szárított fűszerekkel dolgozunk, készíthetünk nagyobb adagot, és jól záródó üvegben tárolhatjuk. De készíthetünk frissből is, ezt érdemes egyből használni, vagy szárítsuk ki, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVásároljatok 4-5 db savanykás almát, vágjátok cikkekre, és a magházát távolítsátok el. Tegyétek egy sütőpapírral borított tepsire, minden egyes almára szórjatok két evőkanálnyi b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes