1 kg perzselt sertésbőr,
4 darab perzselt sertésköröm,
1 kg friss sertés csülök,
1-2 fej fokhagyma,
só, szemes bors.
1. A sertésbőrt ,csülköt, körmöt több lében is alaposan megmossuk; a fokhagymát megpucoljuk.
2. Az alaposan megtisztított hozzávalókat odatesszük főni annyi vízben, hogy ha a felére leapad, akkor is jól lepje el a húst.
3. Ha felforrt, ízlés szerint sózzuk, beletesszük a szemes borsot és a fokhagymát.
4. Csendes tűzön, egyenletesen forraljuk, amíg
a hús teljesen leválik a csontokról és a leve kb. a felére apad
5. A húsokat kivesszük egy tálcára, lefejtjük a csontokról és elosztjuk az előkészített tálakban, tányérokban.
6. A levéről egy kanállal óvatosan leszedjük a zsírt, majd rászűrjük a húsokra.
7. Hűvös helyen tároljuk, amíg megköt.
8. Ecettel vagy citrommal és reszelt tormával,lila hagymával tálaljuk.
1.) 2 tojást 100 g túróval, 50 g darált dióval és 2 kiskanál fasírt fűszersóval (ezt használtam) összeturmixolunk (paleo diétázók, laktózérzékenyek, tejallergiások túró helyett tot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és beletesszük a porcukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját, a rumot, sót, a citrom reszelt héját,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombák szárát kitördeljük, a kalapjukat jól megmossuk, lecsurgatjuk, majd a szár nyílásával felfelé zsírral kikent tepsibe tesszük. Fűszerezzük, vastagon megkenjük a kaporral el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű