---1 kg krumpli ( burgonya )
-- 1nagy fej hagyma
- só
--1 kiskanál pirospaprika (édes)
-, olaj
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, apró kockára vágjuk es sós vízben megfőzzük.
-Közben a hagymát felaprítjuk, bő olajon megdinszteljük es hozzáadunk -1 púpos kiskanál pirospaprikát.
- A krumplit leszűrjük, összetorjuk es belekeverjük a hagymás olajat.
Ha krémesebre szeretnénk készíteni, adjunk hozza egy keveset a krumpli főző levéből.
Nagyon egyszerű, kiválóan alkalmas sültek melle.
-5 liter langyos vizben elkeverjük a cukrot -a citromot karikára vágjuk,a citromsóval meg a bodzavirágokkal együtt beletesszük egy beföttesüvegbe -majd ráöntjük a cukros vizet...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézAz olajon enyhén megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a kisebb kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük borral, majd megszórjuk piros paprikáv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst ledaráljuk s az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, átgyúrjuk majd megtöltjük a sertés bélbe, egy éjszaka hagyjuk rudakon kilógni majd mehet a füstre. Vékony bélben 2-3 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsíkokra felvágom, lehártyázom, bekenem mustárral és borssal, felöntöm olajjal, hogy teljesen ellepje. Fokhagymát és karikára vágott vöröshagymát rakok hozzá 2-3 napig pácolom, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű