50 dkg liszt
-2 kiskanál só
-3 dl langyos viz
-4 evőkanál olaj
TÖLTELÉK
-50 dkg főtt áttőrt burgonya
a burgonyát ,sózzuk megfőzzük lehütjük
- krumplitörön áttörjük...,sózzuk ,borsozzuk,pici zsirt vagy margarinnal összekeverjük
a lisztet +sót elkeverjük a vizzel eldolgozzuk
-puha tésztát gyúrunk
-az olajat lassanként beledolgozzuk
-10 egyenlő részre osztjuk a tésztát
- a bucikat letakarjuk és 15 percet pihentetjük
-kézzel nagyon vékonyra nyomkodjuk,megkenjük olajjal ,rászorjuk a tölteléket
-felcsavarjuk mint a csigát ,majd sodrófával kerekre nyújtjuk
- forró olajban kisütjük
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő:Habverővel összekeverni az alapanyagokat és készen van :) Előbb csak a cukor 2/3 -át adjuk hozzá, még mielőtt krémesedne a cukor másik felét.
Elkészítési idő:http://docplayer.hu/9919065-Receptek-a-kombinalt-alacsony-hisztamintartalmu-tejmentes-glutenmentes-etrendhez.html
Elkészítési idő: