50 dkg liszt
-2 kiskanál só
-3 dl langyos viz
-4 evőkanál olaj
TÖLTELÉK
-50 dkg főtt áttőrt burgonya
a burgonyát ,sózzuk megfőzzük lehütjük
- krumplitörön áttörjük...,sózzuk ,borsozzuk,pici zsirt vagy margarinnal összekeverjük
a lisztet +sót elkeverjük a vizzel eldolgozzuk
-puha tésztát gyúrunk
-az olajat lassanként beledolgozzuk
-10 egyenlő részre osztjuk a tésztát
- a bucikat letakarjuk és 15 percet pihentetjük
-kézzel nagyon vékonyra nyomkodjuk,megkenjük olajjal ,rászorjuk a tölteléket
-felcsavarjuk mint a csigát ,majd sodrófával kerekre nyújtjuk
- forró olajban kisütjük
A vöröshagymát kockára vágjuk, a májjal felaprítva együtt megpirítjuk. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Csirkemellbe bele töltjük, baconnel körbe tekerjük. Serpenyőben, ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzafejeket leöblítjük, citromot megmossuk. Citromot belefaacsarjuk az 5 l vízbe, majd felkarikázzuk. 3 óra múlva kivesszük a citromhéjakat az italból.
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűDie Zwiebel und den Knoblauch in einer Pfanne mit etwas heißem Öl anschwitzen. Den Reis zufügen und mit der Gemüsebrühe angießen, aufkochen und solange köcheln, bis die Flüssigkeit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMély lábasba öntjük a vizet, és a citromlével együtt felforraljuk. Közben a tojásfehérjét a sóval lazán felverjük, kb. annyira, mint a tojásrántottánál szoktuk. Amikor a víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű