menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos burgonyalabda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
friss kapor
rozmaring
só, bors
olaj

Elkészítés:


A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezzük. Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából. Kiolajozott tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük őket. A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokos sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk. Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
TOTU
TOTU

A tojás fehérjét pici sóval verd fel kemény habbá A műanyag tálat a habbal tedd mikróba, és a legalacsonyabb fokozaton süsd meg 3 perc alatt, vagy vízben galuskázva főzd meg, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Rizskók
Rizskók

A tejet a rizst a vaníliás cukrot a csipet sót feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Majd hozzáadjuk a cukrot, főzés után a tojássárgáját, a citromhéját és l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokifagyi házilag
Csokifagyi házilag

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével. A csokoládét olvasszuk fel. Nekem a legegyszerűbb módja, hogy egy lábasba rakok fel vizet melegedni. Majd ebbe beleállítom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Porélesztők átszámítása frissre
Porélesztők átszámítása frissre

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk