1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
friss kapor
rozmaring
só, bors
olaj
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezzük. Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából. Kiolajozott tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük őket. A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokos sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk. Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.
Az instant kását 80 fokos vízzel kikeverjük, és állni hagyjuk. Majd hozzáadjuk a növényi joghurtot, állagtól függően adjunk hozzá a joghurtból. Vizezett formába öntjük, majd tálalj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA besamelmártáshoz a tejet felforraljuk, kicsit félre tesszük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet alacsony hőfokon, állandón kevergetve két-három perc alatt enyhén megpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajból, a lereszelt citromhéjból, a citrom levéből és a fűszerekből pácot készítünk. A húst megmossuk, megtöröljük, szeletekre vágjuk, és a pácba tesszük legalább 1 órára....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legfontosabb hozzávaló a muffinforma! És attól függően hány darabos, és mennyit akarunk csinálni reggelire annyi tojás kell. Elkészítés : a formát kibéleled sonkával, baconszal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű