-60 dkg liszt
-12 dkg vaj
-12 dkg zsir
-1 1/2 dl tej
-3 dkg cukor
-2 1/2 dkg élesztő
-2 tojás
-csipet só
Töltelék
finom házi barack vagy szilvalekvár
Gyors mozdulattal a lisztbe morzsoljuk a vajat +a zsirt
-belemorzsoljuk az élesztőt + tejet ,cukrot
-2 tojást ...az egészet eldolgozzuk
-hűtőbe pihentetjük 15-20 percre ( de nem tovább )
--Tésztát kivesszük a hűtőből kis golyókat formálunk ( kb 30 -35 darab) egy golyó kb 3 dkg
-a kis golyókat kinyújtjuk 10 x 7 cm ovális formára
-megtöltjük a töltelékkel ,feltekerjük ,formázzuk
-tojássárgájával megkenjük ...
-előmelegitjük a sütőt
-200 fokon 12-15 perc alatt megsütjük
Először a pudingot keverjük össze a cukorral, a tojássárgákkal és 1 dl tejjel dolgozzuk csomómentesre. A többi tejet öntsük hozzá, majd főzzük sűrűre. Tetejét fóliázzuk le, hogy ne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHámozzuk meg az avokádót, és turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalói is, addig turmixszoljuk, míg puding állagú nem lesz. Kanalazzuk poharakba és rakjuk be a hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszgaluska készítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,hozzá keverjük a liszttel,sütőporral elkevert kókuszreszeléket. A tepsiben várakozó tésztára szaggat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit vastagon kikenem vajjal, rászorom a liszt+sütőporos keverék kb kicsit kevesebb mint felét. Erre jön a túró, majd a vaníliás cukor. Meggyel megszórom bőven majd a fahéjas...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű