-60 dkg liszt
-12 dkg vaj
-12 dkg zsir
-1 1/2 dl tej
-3 dkg cukor
-2 1/2 dkg élesztő
-2 tojás
-csipet só
Töltelék
finom házi barack vagy szilvalekvár
Gyors mozdulattal a lisztbe morzsoljuk a vajat +a zsirt
-belemorzsoljuk az élesztőt + tejet ,cukrot
-2 tojást ...az egészet eldolgozzuk
-hűtőbe pihentetjük 15-20 percre ( de nem tovább )
--Tésztát kivesszük a hűtőből kis golyókat formálunk ( kb 30 -35 darab) egy golyó kb 3 dkg
-a kis golyókat kinyújtjuk 10 x 7 cm ovális formára
-megtöltjük a töltelékkel ,feltekerjük ,formázzuk
-tojássárgájával megkenjük ...
-előmelegitjük a sütőt
-200 fokon 12-15 perc alatt megsütjük
A lisztet a zsírral és a többi hozzávalóval elmorzsoljuk. A kéz melegétől a zsír megolvad és egyre könnyebb lesz gyúrni. Ha ,mégis száraznak találnánk,tegyünk még tejfölt v. üssünk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször is keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a búzadarát, a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adhatunk hozzá egy csipetnyi sót is, de ez nem szükséges. Az almát reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sportszelet tésztájához a porcukrot a vajjal habosra keverjük, a tojást, a kakaóport, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyű tészt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűKészítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz