35 dkg liszt
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-25 dkg vaj vagy margarin
-2 tojás
-25 dkg cukor a tésztába + 10-15 dkg a tetejére bevontnak
-1 citrom leve + reszelt héja
-30 dkg darált dió
-3 dkg kakaó a tésztába + 3 kanál a bevonatnak a tészta tetejére
-1 evőkanál rum
tésztának valóit összekeverjük
-kettéosztjuk
-az egyik marad fehéren a másikba belekeverjük a kakaót
-külön-külön folpackba csavarjuk és 1 órát pihentetjük a hűtőben
-a fehétr masszát belenyomkodjuk a sütőpapirral kibélelt tepsibe
- megkenjük baracklekvárral
- befedjük a kakaós tésztával
-előmelegitjük a sütőt
-20-25 perc alatt megsütjük 180 fokon
-ha kihült a sütink a tetejét bevonjuk a csoki bevonattal
Csoki bevonat
-10-15 dkg cukor + 3 evőkanál vizből szirupot főzünk ebbe teszünk 3 kanál kakaó +1 k.rum + diónyi vajat keverünk
-szépen elsimitjuk a tészta tetején
( én darált dióval is megszortam )
A felsorolt hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy sima tészta legyen. Vajazott-lisztezett tepsiben kisütjük. Megtölthetjük pudingos krémmel, lekvárral, tetejét leönthetjük rumos m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie TK-Himbeeren auftauen lassen. 8 Souffléförmchen mit Butter einfetten und mit Mehl bestäuben. Den Backofen auf 200 °C (Umluft 180 °C) vorheizen. Die Butter in einem kleinen T...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben. A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd vé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű