- 1 kg pulykamedalion
-1 kávéskanál só
-1 kávéskanál örölt bors
-6 evőkanál méz
-6 evőkanál mustár
-6 evőkanál ketchup
4 -5 evőkanál olaj
-
-a pulykamedalionokat alaposan megtisztitjuk
-a hártyás részeket levágjuk
-meghintjük sóval .borssal
-a mézet - ketchupot +mustárt ősszekeverjük,beleforgatjuk a medalionokat
-pár órára hütőben pihentetjük
-egy tepsit vagy jénait kikenünk olajjal
-belefektetjük a husikat
-a mézes mustáros pác felét rákanalazzuk
-fóliával letakarjuk 200 fokon 35 percig sütjük
-aztán a foliát levéve rákenjük a pác másik felét és még 15 -20 percig sütjük
-megforgatjuk - viz nem kell alá
- rizs körettel ,burgonya püréval tálaljuk
A csirkemellet befűszerezem majd csíkokra vágom és pici kókuszzsíron megsütöm őket. A zöldségeket összevágom, pici extra szűz olívaolajjal meglocsolom, majd ráhalmozom a csirkét é...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA pulykamellet a hentessel vágassuk fel úgy, hogy ki tudjuk teríteni egy nagy téglalappá, anélkül, hogy kilyukadna. Ha elég ügyesek vagyunk, mi magunk is megtehetjük. A kb. másfél...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA csirkemelleket felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Ráteszünk egy szelet sonkát és egy szelet lapkasajtot. Feltekerjük, majd hústűvel összetűzzük és lisztbe, majd mor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellről óvatosan fejtsük le a filéket. Így két szép darabot kapunk, amit késsel óvatosan még bevágunk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk szét teljesen, csak ki tudjuk hajtani. K...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű