- 1 kg pulykamedalion
-1 kávéskanál só
-1 kávéskanál örölt bors
-6 evőkanál méz
-6 evőkanál mustár
-6 evőkanál ketchup
4 -5 evőkanál olaj
-
-a pulykamedalionokat alaposan megtisztitjuk
-a hártyás részeket levágjuk
-meghintjük sóval .borssal
-a mézet - ketchupot +mustárt ősszekeverjük,beleforgatjuk a medalionokat
-pár órára hütőben pihentetjük
-egy tepsit vagy jénait kikenünk olajjal
-belefektetjük a husikat
-a mézes mustáros pác felét rákanalazzuk
-fóliával letakarjuk 200 fokon 35 percig sütjük
-aztán a foliát levéve rákenjük a pác másik felét és még 15 -20 percig sütjük
-megforgatjuk - viz nem kell alá
- rizs körettel ,burgonya püréval tálaljuk
A csirkét kockázzuk fel és fűszerezzük be. A gombát vágjuk félbe, és szeleteljük fel. Serpenyőben az olajon pirítsuk meg a húst. Adjuk hozzá a gombát és a borsót. Ha szükséges önts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat megtisztítottam, leöblítettem, leszárítottam. Mindegyik alsó combja felőli húsos forgójánál sós ujjal felnyúltam, és 1-1 gerezd fokhagymát helyeztem bele, majd besóztam...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: NehézAz apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd ráteszem a csíkokra vágott húst és nagy lángon sütöm. Megszórom sóval, borssal és majoránnával, valamint pirospaprikával....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű