menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes mustáros pulykamedalionok


Írta:

Elk. idő: 80
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 kg pulykamedalion

-1 kávéskanál só

-1 kávéskanál örölt bors

-6 evőkanál méz

-6 evőkanál mustár

-6 evőkanál ketchup

4 -5 evőkanál olaj

-

Elkészítés:


-a pulykamedalionokat alaposan megtisztitjuk

-a hártyás részeket levágjuk

-meghintjük sóval .borssal

-a mézet - ketchupot +mustárt ősszekeverjük,beleforgatjuk a medalionokat

-pár órára hütőben pihentetjük

-egy tepsit vagy jénait kikenünk olajjal

-belefektetjük a husikat

-a mézes mustáros pác felét rákanalazzuk

-fóliával letakarjuk 200 fokon 35 percig sütjük

-aztán a foliát levéve rákenjük a pác másik felét és még 15 -20 percig sütjük

-megforgatjuk - viz nem kell alá

- rizs körettel ,burgonya püréval tálaljuk

Mézes mustáros pulykamedalionok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Csirkemell,borsos ,gombás raguval.
Csirkemell,borsos ,gombás raguval.

A csirkét kockázzuk fel és fűszerezzük be. A gombát vágjuk félbe, és szeleteljük fel. Serpenyőben az olajon pirítsuk meg a húst. Adjuk hozzá a gombát és a borsót. Ha szükséges önts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres sült csirkecomb medvehagymás burgonyapüréve
Fűszeres sült csirkecomb medvehagymás burgonyapüréve

A combokat megtisztítottam, leöblítettem, leszárítottam. Mindegyik alsó combja felőli húsos forgójánál sós ujjal felnyúltam, és 1-1 gerezd fokhagymát helyeztem bele, majd besóztam...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Omlós csirkebrassói
Omlós csirkebrassói

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd ráteszem a csíkokra vágott húst és nagy lángon sütöm. Megszórom sóval, borssal és majoránnával, valamint pirospaprikával....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk