-4 tojássárgája
-20 dkg porcukor
-10 dkg margarin vagy 12 dkg zsir
-2 kanál kakaó
25 dkg liszt
-2,5 dl tej
-1/2 csomag sütőpor
Habhoz ..
--4 tojás fehérje ( ha azt akarjuk ,hogy jó magas legyen a hab lehet több tojásfehérjét használni )
--15 dkg porcukor
Kenéshez
-házi barcklekvár
Máz .
-3 evőkanál tej
-15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
-5 dkg margarin
Mixerrel kikeverjük a sárgáját a cukorral ,majd bele a margarin+kakaó+sütőporos liszt +tej
-lehet bele pörkölt dió vagy csokidarabkákat is tenni
-sütöpapirral bélelt tepsibe simitjuk
-előmelegitett sütőben 30 perc alatt megsütjük
-közben felverjük a fehérjét a cukorral
-kivesszük a sütit ,rákenjük a baracklekvárt ,s erre kenjük a felvert habot
-kiskanállal mélyedéseket csinálunk bele és vissza a sütőbe 10-15 percre
-a fehérje kicsit meg kell barnuljon
-lehet a tetejét igy hagyni vagy a mázzal befedni
Máz
felmelegitjük a cukrot+kakaót +tejet
ha elolvadt a cukor levesszük a tüzről és belekeverjük a margarint
-a hab tetejére simitjuk ...
A vajat edénybe tesszük, hozzáadjuk a mézet és a cukrot, majd kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott és elkeveredett a mézzel és vajjal, hozzáadjuk a sz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tészta összeállítása: A liszthez keverjük a sót és sütőport, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk az egész tojást, a vanília kivonatot és a mézet, majd gyors mozdulatokkal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMákkrém készítése: A mákkrémhez tegyük fel a tejet melegedni, keverjük hozzá a cukrokat. Amikor már gyöngyözik az oldala, keverjük hozzá a lekvárt, és főzzük néhány percig. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd kevés rummal ízesítjük. 2. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz