-1 liter víz
-20 dkg kukoricadara
-10 dkg vaj
-10 dkg reszelt sajt
só
--piritott füstölt szalonna kockák
--tejföl
-sós túró
1 liter vízhez adjunk egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adjunk hozzá 20 dkg kukoricadarát.
- Körülbelül 15 percig főzzük, és nagyon fontos, hogy állandóan keverjük – legjobb kézi habverővel – hogy ne legyen csomós.
-Ha besűrűsödött, sima kását kaptunk, akkor levesszük a tűzről, hozzákeverünk 2 dkg vajat + a reszelt sajtot és állni hagyjuk. Legtöbbször így magában fogyasztották, , de kiváló egy kis szült szalonnával , sóstúróval + tejföllel is.
A sajtos rakott csirkemell elkészítéséhez egy tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, és kirakjuk a baconszeletek felével. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 5 perc alatt félig ro...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA csirkemellet megmossuk, felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk és egy nagy tálba rakjuk. A fűszerkeveréket és 3 evőkanál olajat a húshoz adunk és jól összekeverjük. Egy éjszakára hűt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA felkockázott hagymát kicsi olajon megpároljuk. Rádobjuk a darált húst, kicsit megpirítjuk, amíg elfehéredik. Rászórjuk a póréhagyma széles karikára vágott zöld részét és a kukori...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű