-1 liter víz
-20 dkg kukoricadara
-10 dkg vaj
-10 dkg reszelt sajt
só
--piritott füstölt szalonna kockák
--tejföl
-sós túró
1 liter vízhez adjunk egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adjunk hozzá 20 dkg kukoricadarát.
- Körülbelül 15 percig főzzük, és nagyon fontos, hogy állandóan keverjük – legjobb kézi habverővel – hogy ne legyen csomós.
-Ha besűrűsödött, sima kását kaptunk, akkor levesszük a tűzről, hozzákeverünk 2 dkg vajat + a reszelt sajtot és állni hagyjuk. Legtöbbször így magában fogyasztották, , de kiváló egy kis szült szalonnával , sóstúróval + tejföllel is.
1. Vágjuk apró kockákra a szalonnát, a meghámozott krumplit, a paprikát, a hagymát és a paradicsomot. A kolbászt karikázzuk, a húst kockázzuk fel. 2. A szalonnát süssük zsírjára,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA zöldpaprikát karikákra,a vöröshagymát szeletekre,a gombát és a paradicsomot cikkekre vágjuk. A kolbászt egy percig langyos vízbe áztatjuk,ettől a héja fellazul,így könnyebben le...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűRómai tálat beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Megpirítunk 1 csomag bacont.Beöntjük a római tál aljába és oldalára! 1/2 kg fehérboros káposztát ráöntünk a baconre pici cukrot rászó...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesZsíron a hagymát fonnyasztottam, majd a tűzről levéve megszórtam 3 kávéskanál fűszerpaprikával, 1 kávéskanál borssal, 2 gerezd fokhagymát belenyomtam, ízlés szerint sóztam. Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű