-1 liter víz
-20 dkg kukoricadara
-10 dkg vaj
-10 dkg reszelt sajt
só
--piritott füstölt szalonna kockák
--tejföl
-sós túró
1 liter vízhez adjunk egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adjunk hozzá 20 dkg kukoricadarát.
- Körülbelül 15 percig főzzük, és nagyon fontos, hogy állandóan keverjük – legjobb kézi habverővel – hogy ne legyen csomós.
-Ha besűrűsödött, sima kását kaptunk, akkor levesszük a tűzről, hozzákeverünk 2 dkg vajat + a reszelt sajtot és állni hagyjuk. Legtöbbször így magában fogyasztották, , de kiváló egy kis szült szalonnával , sóstúróval + tejföllel is.
A túrót alaposan összegyúrjuk a szénhidrátcsökkentett liszttel, a tojásokkal és a sóval. Az összegyúrt tésztát 1 cm vékony, kb 39*28 cm méretű téglalappá nyújtjuk (használjunk szi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumplit megfőzőm+karikára vágom. túró+burgonya+só+rétegezem+olvasztott vaj+tejfől-->átpírítom :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomból tegyünk félre pár darabot, a többit pedig daraboljuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot nagyjából vágjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz