10 dkg buzadara
-10 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
-2 dl tejszin
-6 dl tej
-1 evőkanál vaj ( margarin )
-15 dkg cukor
-1 csomag vaniliás cukor
-30-40 mandula
-( én pörkölt darabos diót használtam )
Elkészitése
a tejet felfőzzük sűrűre a tejszinnel + cukor + kókuszreszeléket ((((((ÉN A tejforralóban készitettem hogy nehogy oda kozmáljon ))))
-a vajon kicsit átforgatjuk a búzadarát majd hozzáadjuk a kókuszos masszához
-addig főzzük még elválik az edény falától
-jól lehűtjük ,golyókat formálunk belőle és mindegyik közepébe 1-1- szem mandulát teszünk ( nekem nem volt mandulám igy egy kis darabos diót megpörköltem és azt használtam fel )
-megforgatjuk kókuszreszelékbe és már tálalhatjuk is
- betehetjük egy kicsit pihenni a hűtőbe s aztán tálaljuk
A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd sütőpapíros tepsire tetszőleges nagyságúra kenjük a masszát. Végül 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük. Nekem ebből az adagból 4 db köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztõt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztõs vizet, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyéket minimum 2 órára vagy egy éjszakára vagy egész napra áztassuk vízbe. Ezután egyesével X-alakot vagdossunk az oldalára. Tegyük sütőparírral bélelt tepsire, fedjük le...
Elkészítési idő: 2 nap Nehézség: KönnyűÖsszefőzzük a barackot a cukorral és citromlével, míg a barack jól meg nem puhul, majd botmixerrel pürésítjük és hagyjuk hűlni. A tejet felforraljuk és takarékra vesszük. A toj...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű