10 dkg buzadara
-10 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
-2 dl tejszin
-6 dl tej
-1 evőkanál vaj ( margarin )
-15 dkg cukor
-1 csomag vaniliás cukor
-30-40 mandula
-( én pörkölt darabos diót használtam )
Elkészitése
a tejet felfőzzük sűrűre a tejszinnel + cukor + kókuszreszeléket ((((((ÉN A tejforralóban készitettem hogy nehogy oda kozmáljon ))))
-a vajon kicsit átforgatjuk a búzadarát majd hozzáadjuk a kókuszos masszához
-addig főzzük még elválik az edény falától
-jól lehűtjük ,golyókat formálunk belőle és mindegyik közepébe 1-1- szem mandulát teszünk ( nekem nem volt mandulám igy egy kis darabos diót megpörköltem és azt használtam fel )
-megforgatjuk kókuszreszelékbe és már tálalhatjuk is
- betehetjük egy kicsit pihenni a hűtőbe s aztán tálaljuk
A túrót botmixerrel kicsit krémesítettem, fokozatosan hozzáadtam a tejet és a tejszínt. Felforraltam és kicsit vártam, míg kicsapódik a fehérje és elválik a savó. Egy nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pitát én ilyen arányú lisztekkel szoktam elkészíteni, mert így egészségesebb, de az íze még mindig a megszokott fehér pékárukét hordozza. Elkészítjük a pita tésztát: Az összetevő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot kettévágjuk, a köralakúra vágott leveles tésztára tesszük az egyik felét. Rákanalazzuk a pirított lila hagymát és a bacont. Majd ráhelyezzük a sajt másik felét. A tésztát...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA reszelt sajtot, a lisztet és a tojást összegyúrjuk, és kicsi golyókat formázunk belőle. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Tartármártással kínáljuk....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű