- 50 dkg - csirkemell csíkok
---4 ek tejföl
-- liszt
-- zsemlemorzsa
-- 3 db tojás
--só
--őrölt fehérbors
--olaj
--A mellcsíkokat megtisztítjuk ,kicsit felitatjuk a nedvességtől ... , ,sózzuk és borsozzuk meg. Hagyjuk állni 20 percet.
--A szokásos módon készítsd elő három tálba a lisztet, tojást, és a zsemlemorzsát
-. A tojásokat ha felverted, keverd bele a tejfölt. Majd a húsokat egyesével panírozd be a szokásos sorrendben.
Serpenyőben hevítsd fel az olajat, és helyezed bele a hússzeleteket. Fedd le fedővel, és gyenge lángon süsük pirosra a hússzeletek mindkét oldalát.
- Majd papírtörlőn csöpögtesd le őket.
Frissen tálalhatod, de másnap is isteni finom marad.
Tepsibe pakoltam:zöldbabot,zöldborsót,répát,sütőtököt,almát,brokkolit,ráraktam a fűszerezett csirkehúst,pici olajjal meglocsoltam és fóliával lefedve kb másfél óráig pároltam majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liba bőrét csontig bevágjuk, majd a két oldalán a húsról óvatosan leszedjük. A bőr alatti húst a csontról kiszedjük. A húst egy kis hájjal ledaráljuk. A hagymát libazsíron me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készítsük elő a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű