--2 db padlizsán
--só
--bors
--olaj a sütéshez
--A panírozáshoz:
--liszt
--2-3 felvert tojás
A hibátlan padlizsánok végeit levágom, majd meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom.
A szépen karikázott padlizsánszeleteket én flekken ízesítővel szórtam meg
, néhány percre tálcára terített papírtörlőre helyezem őket, szigorúan egy szintben, hogy kieresztett levüket felitassa a papírtörlő
Elkészítem a panírt lisztet +a felvert tojást
-Kicsit átitatom és panírozom a megszokott liszt, tojás, sorrendben
Serpenyőben, forró olajban aranybarnára sütöm
A szikkadt kenyeret kockára vágom, a tojást a tejjel elkeverem, sózom, majd beleforgatom a kenyeret. Felforrósított zsírban adagonként megsütöm, reszelt sajttal megszórva tálalom.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük. A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serp...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Könnyű1, A datolyaszemeket langyos vízzel leöblítjük. 2. A datolyákat baconbe tekerjük 3. A felöltöztetett datolyákat nyársra tűzzük, a szemek közé ízlés szerint fokhagymát, paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért pucoljuk meg, erre itt találunk egy szuper módszert. Mossuk meg a gumókat, és kockázzuk fel 1-1,5 centis darabokra. Tegyük egy lábasba, és öntsünk rá annyi vizet, hog...
Elkészítési idő: 15 perc+ 1 óra Nehézség: Könnyű