-50 dkg liszt
-2,5 dkg élesztő
-3 dl.langyos tej
-1 tojás
-1 teás kanál só
-6 dkg .puha vaj vagy margarin
-20 -25 dkg sajt
-20 dkg bármilyen sonka
-1-2 tojássárgája a kenéshez
az élesztőt a tejben felfutattjuk
.a hozzávalókat összegyúrjuk -,jól összedolgozzuk --meleg helyen duplájára kelesztjük
-tégla alakúra kinyújtjuk és megszorjuk az apróra vagdalt sonkával és az apróra vagdalt ( de lehet szeletekre is vágni ) sajtot rászorjuk aki akar szorhat még rá apróra vágott savanyú uborkát is még
-megszorjuk reszelt sajtal
-mint a kalácsot feltekerjük és 12 darabra vágjuk
-a muffinsütőt kibéleljük a muffin papirokkal s a feldarabolt tésztákat beleültetjük
-úgy hogy az alját kicsit becsípjük-
-igy hagyuk még 20-25 percet kelni.aztán a
-tojás sárgájával megkenjük a tetejét és még megszorjuk kevés reszelt sajtal
-20-30 percig szép pirosra sütjük
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElőkészületi fázis: A gépsonkát vágd apró kockákra, a sajtot pedig reszeld le. A tojásokat keverd össze a tejföllel, hogy homogén masszát kapj, majd adj hozzá ízlés szerint sót....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA felmelegített tejben felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Megvárjuk, míg kihül és egyesével hozzákeverj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük 20 percre. Addig előkészítjük az eszközöket, amelyekkel formázzuk a krékereket. Derelyevágó, eset...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű