8 dkg vaj
-1 kis fej hagyma
-2-3 cikk fokhagyma
- 40 dkg rizs
-húsleves ( lehet kockából is ) a rizs mennyiségének kétszerese
-20 dkg reszelt sajt
-só,bors
kenyérmorzsa
-tojás
-liszt
a hagymát apróra vágjuk és a margarinon kicsit megpiritjuk
-bele keverjük a megmosott rizset ...együtt piritjuk
-felengedjük a húsleves lével ..a rizs mennyiségének kétszeresével + belereszeljük a fokhagymát
-só,bors
-készre főzzük
-levesszük a tűzről belereszeljük a sajtot összekeverjük és hülni hagyjuk
-gombócokat formálunk belőle és mint a bécsiszeletet kisütjük
-liszt,tojás.,kenyér morzsa...
A burgonyákat megmossuk, majd megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihult, meghámozzuk, és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kiken...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megmossuk, megkaparjuk. 2. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. 3. A szalonnaszeletek felével beborítjuk egy tűzálló tál alját, majd rátess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ha friss zöldborsót használsz, akkor főzd 10 perc alatt félpuhára sós-cukros vízben. A fagyasztott 2 perc alatt elkészül. Csöpögtesd le, jó hideg vízben hűtsd, majd újra csöpögt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kiolvasztott szalonna kockákkal együtt megpirítjuk a karikára vágott zöldhagymát is, fűszerezzük, majd vízzel felengedve 5 percig főzzük. A kockára vágott burgonyát olajban pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű