-60 dkg liszt
-15 dkg vaj vagy margarin
-3,75 dl tej
-9 dkg barna cukor
-5 dkg élesztő
-3 tojássárgája +1tojás a kenéshez
-csipet só
-Töltelék
-40 -50 dkg sűrű szilvalekvár
- a tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel és a sóval
-a tejet meg langyositjuk a barna cukorral,feloldjuk benne a morzsolt élesztőt,felfuttatjuk,majd belekeverjük a tojássárgáját.
-az élesztős részt a lisztes részhez adjuk,sima,fényes tésztává dagasztjuk,majd 30 percig kelesztjük letakarva szobahőmérsékleten
-kissé átdolgozzuk a tésztát ,majd lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk
-egyenletesen elkenjük a lekvárt a tésztán,majd a hosszabbik oldalnál félbehajtjuk
-késsel vagy pizzavágóval 2,5- 3 cm széles csikokra vágjuk, a tenyerünkben kerek tekerccsé formázzuk
-a tekercseket sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk,letakarva 15-20 percig kelesztjük
-a felvert tojással megkenjük ,majd 170 fokon előmelegitett sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt
Kihabosítjuk a vajat a krémsajttal és porcukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a lisztet - összegyúrjuk. Könnyen kezelhető, lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk! (Liszt v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölből és a lisztből kevés sós víz hozzáadásával könnyű tésztát készítünk, amit jól kidolgozunk. Pihentetés után kinyújtjuk, és megkenjük a 20 dkg liszt és 20 margarin keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy ne tapadjon össze. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felével habbá verjük a fehérjét, majd e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból félkemény tésztát gyúrok úgy, hogy a tejfölt fokozatosan adom hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe elkeverem. Van aki tejjel készíti ,de tejföllel sokkal p...
Elkészítési idő: 20perc +5sütés Nehézség: Könnyű