-60 dkg liszt
-15 dkg vaj vagy margarin
-3,75 dl tej
-9 dkg barna cukor
-5 dkg élesztő
-3 tojássárgája +1tojás a kenéshez
-csipet só
-Töltelék
-40 -50 dkg sűrű szilvalekvár
- a tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel és a sóval
-a tejet meg langyositjuk a barna cukorral,feloldjuk benne a morzsolt élesztőt,felfuttatjuk,majd belekeverjük a tojássárgáját.
-az élesztős részt a lisztes részhez adjuk,sima,fényes tésztává dagasztjuk,majd 30 percig kelesztjük letakarva szobahőmérsékleten
-kissé átdolgozzuk a tésztát ,majd lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk
-egyenletesen elkenjük a lekvárt a tésztán,majd a hosszabbik oldalnál félbehajtjuk
-késsel vagy pizzavágóval 2,5- 3 cm széles csikokra vágjuk, a tenyerünkben kerek tekerccsé formázzuk
-a tekercseket sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk,letakarva 15-20 percig kelesztjük
-a felvert tojással megkenjük ,majd 170 fokon előmelegitett sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt
A tojást felverni a cukorral, belekavarni a többi hozzátevőt egy folyékony masszát kapunk. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük és a tetejét leöntjük csokival. 180 fokon sü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szirup elkészítése: A cukrot a vízben addig melegítjük, amíg fel nem oldódik. Ezután hozzáadjuk a citrom levét és héját is. A krém elkészítése: A csokit gőz felett felolvasz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk és kibéleljük vele a formákat A krémet a kibélelt formákba töltjük és megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Az alapanyagokból könnyen nyújtható, rugalmas tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagra sodorjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. (Lehet 3 különböző méreretű). Széleiket bevagdossuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz