-1 zsenge tök
-25 dkg darált hús
15 dkg félig fött rizs
-1 tojás
-1 vöröshagyma kockára vágva
-2 -3evökanál tejföl
-2 csokor zöld kapor
só,bors. liszt
darált húst ősszekeverjük a megdinsztelt vöröshagymával ,füszerekkel só,bors némi apritott kaporral
-a tököt megmossuk ( nem kell meghámozni) kb.2 újnyi vastag henger formára vágjuk
-a közepét kikaparjuk
-megsózzuk és megtöltjük a töltelékkel
-egy tepsibe szorjuk a kikapart tökdarabokat és erre a tökágyra ültetjük a megtöltött tököket
-kevés vizet öntünk rá,alufóliával befedjük
-előmelegitett 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk
-2 evőkanál tejfölt elkeverünk 1 nagy kanál lisztel
-az előpárolt tököket óvatosan kivesszük a tepsiből -a tefölös habarással összekeverjük a+ az ősszevágott kaporot is
-visszatesszük a tököket és a tepsi mehet vissza a sütőbe 15-20 percig
( én a töltelék tetejére egy egy szelet vajat tettem)
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, 2 tepsi alját kiolajozzuk. Homogén masszává (viszonylag lágy) gyúrjuk a húst és a cukkinit a fokhagymával, a kinyomkodott vizes kenyérrel és a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesGib zunächst die gewaschenen, aber nicht geschälten, Kartoffeln in kaltes Wasser und bringe es zum Kochen. Nach 15 bis 20 Minuten Kochzeit gießt du die Kartoffeln ab und schreckst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm. Ugyan így me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát (a héja rajta maradhat) mossuk meg alaposan, majd cikkezzük fel. A vöröshagymát is aprítsuk fel. A csirkemellet mossuk át hideg víz alatt, majd csíkozzuk fel. Egy széles...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű