-1 zsenge tök
-25 dkg darált hús
15 dkg félig fött rizs
-1 tojás
-1 vöröshagyma kockára vágva
-2 -3evökanál tejföl
-2 csokor zöld kapor
só,bors. liszt
darált húst ősszekeverjük a megdinsztelt vöröshagymával ,füszerekkel só,bors némi apritott kaporral
-a tököt megmossuk ( nem kell meghámozni) kb.2 újnyi vastag henger formára vágjuk
-a közepét kikaparjuk
-megsózzuk és megtöltjük a töltelékkel
-egy tepsibe szorjuk a kikapart tökdarabokat és erre a tökágyra ültetjük a megtöltött tököket
-kevés vizet öntünk rá,alufóliával befedjük
-előmelegitett 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk
-2 evőkanál tejfölt elkeverünk 1 nagy kanál lisztel
-az előpárolt tököket óvatosan kivesszük a tepsiből -a tefölös habarással összekeverjük a+ az ősszevágott kaporot is
-visszatesszük a tököket és a tepsi mehet vissza a sütőbe 15-20 percig
( én a töltelék tetejére egy egy szelet vajat tettem)
1. Egy lábosban felforralunk 250 ml vizet. Enyhén sózzuk és beletesszük a rizs. Fedő alatt kis lángon készre pároljuk, majd ha elkészült kihűtjük. 2. A vágott savanyú káposztát,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesFogj egy jó nagy lábost, önts bele egy kevés olajat, a feldarabolt hagymát és a tarhonyát pirítsd addig, amíg a tarhonya kissé barna nem lesz. Ekkor rakd bele a közepes méretűre vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombócokhoz mindent egybe gyúrunk. Gombócokat formálunk a masszából. Ne túl nagyokat. Közben vizet kezdjünk melegíteni, tegyük bele a kockát. Ha a kocka felolvadt, mehetnek bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA padlizsános rizshez: 3 közepes méretű padlizsán 3 ek. olívaolaj 1 ek. za’tar fűszer só, bors ízlés szerint 4 csésze megfőtt barna rizs 1 konzerv csicseriborsó 1/2 csésze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz