-1 zsenge tök
-25 dkg darált hús
15 dkg félig fött rizs
-1 tojás
-1 vöröshagyma kockára vágva
-2 -3evökanál tejföl
-2 csokor zöld kapor
só,bors. liszt
darált húst ősszekeverjük a megdinsztelt vöröshagymával ,füszerekkel só,bors némi apritott kaporral
-a tököt megmossuk ( nem kell meghámozni) kb.2 újnyi vastag henger formára vágjuk
-a közepét kikaparjuk
-megsózzuk és megtöltjük a töltelékkel
-egy tepsibe szorjuk a kikapart tökdarabokat és erre a tökágyra ültetjük a megtöltött tököket
-kevés vizet öntünk rá,alufóliával befedjük
-előmelegitett 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk
-2 evőkanál tejfölt elkeverünk 1 nagy kanál lisztel
-az előpárolt tököket óvatosan kivesszük a tepsiből -a tefölös habarással összekeverjük a+ az ősszevágott kaporot is
-visszatesszük a tököket és a tepsi mehet vissza a sütőbe 15-20 percig
( én a töltelék tetejére egy egy szelet vajat tettem)
Előkészítjük az alapanyagokat, a szalonnát felkockázzuk, a hagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten elkezdjük a sz...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűMinden zöldséget vékony hosszú csíkokra vágok, vajon vegetával megdinsztelem . Közben egy tepsi alját kirakom baconnel, majd a csirkecombokat elvágom, azokat is betekerem szalonn...
Elkészítési idő: 1,2 óra Nehézség: KönnyűA darált húst keverd össze a tojással. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, petrezselymet. Szórj bele zsemlemorzsát, annyit, hogy golyókat tudj belőle formálni, sózd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk vagy nagyobb kockákra vágjuk (ízlés kérdése), a paradicsomokat pedig negyedeljük. A hagymát az olajo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű