Minden 3 kg, megmosott, szárától megszabadított meggyhez
-1 kg cukor szükséges.
-Egy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot a meggyel, kitesszük a napra amíg a cukor teljesen elolvad
. Az erjedés megindulása előtt ráöntünk – három kiló meggyenként
--- 1 liter (96 fokos) tiszta szeszt,
1. A megmosott meggyet kissé összetörjük és uborkásüvegbe tesszük.
2. Egy maréknyi meggymagot is összetörünk és a gyümölcshöz keverünk.
3. Rászórjuk a cukrot és kistányérral lefedve az üveg száját, napos helyen pár napig érleljük
4. Közben mindennap fakanállal megkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon a lében.
5. Ha már kész, hozzáöntjük a tiszta szeszt és hűvös, sötét helyen tartjuk egy hónapig.
6. Utána leszűrjük és palackozzuk.
A tejből kb. 3 dl-t külön öntök, a többit felforralom, és belekeverem a sárga krémet. Nem főzöm sokat, épp csak összeérjenek, mert kicsapódik a tojás sárgája. Legjobb egy kéz...
Elkészítési idő:A vodka kivételével langyosra melegítjük a hozzávalókat, addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, forralni nem szabad mert összecsomósodik. Végül hozzá adjuk a vodkát. Ebből a menn...
Elkészítési idő: 45 percKeverd össze a hozzávalókat egy üvegben addig, amíg fel nem oldódik teljesen a méz. Akár pár jégkockát is beletehetsz, ha szereted. Alacsony kalóriatartalma miatt nyugodtan fogy...
Elkészítési idő: