Minden 3 kg, megmosott, szárától megszabadított meggyhez
-1 kg cukor szükséges.
-Egy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot a meggyel, kitesszük a napra amíg a cukor teljesen elolvad
. Az erjedés megindulása előtt ráöntünk – három kiló meggyenként
--- 1 liter (96 fokos) tiszta szeszt,
1. A megmosott meggyet kissé összetörjük és uborkásüvegbe tesszük.
2. Egy maréknyi meggymagot is összetörünk és a gyümölcshöz keverünk.
3. Rászórjuk a cukrot és kistányérral lefedve az üveg száját, napos helyen pár napig érleljük
4. Közben mindennap fakanállal megkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon a lében.
5. Ha már kész, hozzáöntjük a tiszta szeszt és hűvös, sötét helyen tartjuk egy hónapig.
6. Utána leszűrjük és palackozzuk.
Nagy befőttes üvegbe a citromhéjat alkoholba 2 hétre beáztatjuk. Csak a sárga héja kerüljön bele, fehér rész ne, mert kesernyés lesz. A vizet a cukorral sziruppá főzzük, és lehűtjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy (1) tojássárgáját cukorral krémesre keverünk, hozzáadjuk a tejszínt és a többi hozzávalót is. Ízlésesen tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA citromot kifacsarjuk, a lime-t felkarikázzuk, egyet félreteszünk. Egy longdrink pohárba beletesszük a mentaleveleket, ráöntjük a citromlevet, egy kanállal megnyomkodjuk, beleszó...
Elkészítési idő: 5erc Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a mézesfűszert és a citromhéjat. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a fehér csokoládét. Leszűrjük, poharakba töltjük. A tetejét felvert tejszínhabbal dís...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű