Minden 3 kg, megmosott, szárától megszabadított meggyhez
-1 kg cukor szükséges.
-Egy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot a meggyel, kitesszük a napra amíg a cukor teljesen elolvad
. Az erjedés megindulása előtt ráöntünk – három kiló meggyenként
--- 1 liter (96 fokos) tiszta szeszt,
1. A megmosott meggyet kissé összetörjük és uborkásüvegbe tesszük.
2. Egy maréknyi meggymagot is összetörünk és a gyümölcshöz keverünk.
3. Rászórjuk a cukrot és kistányérral lefedve az üveg száját, napos helyen pár napig érleljük
4. Közben mindennap fakanállal megkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon a lében.
5. Ha már kész, hozzáöntjük a tiszta szeszt és hűvös, sötét helyen tartjuk egy hónapig.
6. Utána leszűrjük és palackozzuk.
A vodka kivételével langyosra melegítjük a hozzávalókat, addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, forralni nem szabad, mert összecsomósodik. Végül hozzáadjuk a vodkát. Néha össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeleg (de ne forró) vízben jól keverj el két evőkanál mézet, két evőkanál ecetet (lehet almaecet is), két evőkanál citromlevet, és egy csipet fahéjat. Húzd le egyben, és egy órán b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzavirágokat óvatosan zuhanyoztassuk le, és csepegtessük le róluk a vizet. Közben egy edényben melegítsük fel a kókusztejet, majd adjuk hozzá a bodzavirágokat, és hagyjuk állni...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA Salko-t előző nap megfőzöm, éjszaka kihűlik. Másnap ezt mind jól összekeverem..... én nem szeretem az alkoholt, de ez isteni
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz