menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tojás
Cukor
Vaniliáscukor
Pudingpor
Tej

Elkészítés:



A tejből kb. 3 dl-t külön öntök, a többit felforralom, és belekeverem a sárga krémet.
Nem főzöm sokat, épp csak összeérjenek, mert kicsapódik a tojás sárgája.
Legjobb egy kézi habverővel összedolgozni.

A fehérjét fölverem, közepesen keményre, majd hozzáöntök egy 1-2 kanál cukrot és egy csomag vaníliát.
Ezután gépi habverővel keményre keverem.
Közben az elkülönített tejet felforralom, és a felvert tojásfehérjéből kanalazok bele úgy, hogy maradjon hely közöttük, mert meg fognak nőni.
Gyorsan átfordítom őket, hogy mindkét oldal átfőjön picit, de tényleg csak éppen hogy, így marad könnyű.
A maradék tejet, amiben a hab főtt, szűrőn átöntöm a vaníliás, tojássárgás részbe, és az egészre ráhalmozom a habot.

Végül - célszerű tálalás előtt - néhány kanál kristálycukrot egy edényben, közepesen erős lángon felolvasztok, enyhén karamellizálom, folyamatos keverés mellett, és még forrón rácsurgatom a madártej habjára.

Karamellás madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Bodzaszörp
Bodzaszörp

Az 5 l-es üvegünket alaposan kimossuk. A bodza virágok szedésénél ügyeljünk, hogy a virágpor rajta maradjon a virágokon, alaposan át bogarásszuk és átmossuk. Elhelyezzük az üveg al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancs szörp
Narancs szörp

Kb 5 kg narancsnak kipréseltem a levét. Ez belelöttyent egy fazékba. /cca. 3-3,5 liter/ A citrusprés rostáján fennmaradt rostokat közben gondosan egy tálba gyűjtöttem, a végén pedi...

Elkészítési idő: kb. 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Túróturmix
Túróturmix

Turmixoljuk, hűtve tálaljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Amerikai forró csoki
Amerikai forró csoki

Forrald fel a tejet és keverd bele a kakaót. Add hozzá a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verd habbá. A forró csokit oszd négyfelé, halmozd a tetejükre a tejszínhabot és s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk