Tojás
Cukor
Vaniliáscukor
Pudingpor
Tej
A tejből kb. 3 dl-t külön öntök, a többit felforralom, és belekeverem a sárga krémet.
Nem főzöm sokat, épp csak összeérjenek, mert kicsapódik a tojás sárgája.
Legjobb egy kézi habverővel összedolgozni.
A fehérjét fölverem, közepesen keményre, majd hozzáöntök egy 1-2 kanál cukrot és egy csomag vaníliát.
Ezután gépi habverővel keményre keverem.
Közben az elkülönített tejet felforralom, és a felvert tojásfehérjéből kanalazok bele úgy, hogy maradjon hely közöttük, mert meg fognak nőni.
Gyorsan átfordítom őket, hogy mindkét oldal átfőjön picit, de tényleg csak éppen hogy, így marad könnyű.
A maradék tejet, amiben a hab főtt, szűrőn átöntöm a vaníliás, tojássárgás részbe, és az egészre ráhalmozom a habot.
Végül - célszerű tálalás előtt - néhány kanál kristálycukrot egy edényben, közepesen erős lángon felolvasztok, enyhén karamellizálom, folyamatos keverés mellett, és még forrón rácsurgatom a madártej habjára.
1. A lime-ot kettévágjuk, az egyik felének kifacsarjuk a levét, hozzáadjuk a cukrot, majd egy pohárba öntjük. 2. Beletesszük a mentaleveleket, a jégkockát és felöntjük gyömbér...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTöltsünk jeget a highball pohárba. Öntsük hozzá a vodkát, a limelevet és az áfonyalevet. Keverjük jól meg. Díszítsük limeszelettel, kínáljuk szívószállal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 db tojássárgáját 20 dkg porcukorral jól kikeverem. A tejet és a habtejszínt felforralom és visszahűtöm! Beleöntöm az összes hozzávalót és alaposan összekeverem Legalább 1...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű