Tojás
Cukor
Vaniliáscukor
Pudingpor
Tej
A tejből kb. 3 dl-t külön öntök, a többit felforralom, és belekeverem a sárga krémet.
Nem főzöm sokat, épp csak összeérjenek, mert kicsapódik a tojás sárgája.
Legjobb egy kézi habverővel összedolgozni.
A fehérjét fölverem, közepesen keményre, majd hozzáöntök egy 1-2 kanál cukrot és egy csomag vaníliát.
Ezután gépi habverővel keményre keverem.
Közben az elkülönített tejet felforralom, és a felvert tojásfehérjéből kanalazok bele úgy, hogy maradjon hely közöttük, mert meg fognak nőni.
Gyorsan átfordítom őket, hogy mindkét oldal átfőjön picit, de tényleg csak éppen hogy, így marad könnyű.
A maradék tejet, amiben a hab főtt, szűrőn átöntöm a vaníliás, tojássárgás részbe, és az egészre ráhalmozom a habot.
Végül - célszerű tálalás előtt - néhány kanál kristálycukrot egy edényben, közepesen erős lángon felolvasztok, enyhén karamellizálom, folyamatos keverés mellett, és még forrón rácsurgatom a madártej habjára.
A cukrot a vízzel és a vaníliával főzzük sűrű sziruppá. Ezután még forrón keverjük hozzá a lefőzött feketekávét és állandóan keverés mellett adjuk hozzá a rumot. Az egészet keverjü...
Elkészítési idő:turmixolni
Elkészítési idő: