Családireceptkönyv.hu

Karamellás madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tojás
Cukor
Vaniliáscukor
Pudingpor
Tej

Elkészítés:



A tejből kb. 3 dl-t külön öntök, a többit felforralom, és belekeverem a sárga krémet.
Nem főzöm sokat, épp csak összeérjenek, mert kicsapódik a tojás sárgája.
Legjobb egy kézi habverővel összedolgozni.

A fehérjét fölverem, közepesen keményre, majd hozzáöntök egy 1-2 kanál cukrot és egy csomag vaníliát.
Ezután gépi habverővel keményre keverem.
Közben az elkülönített tejet felforralom, és a felvert tojásfehérjéből kanalazok bele úgy, hogy maradjon hely közöttük, mert meg fognak nőni.
Gyorsan átfordítom őket, hogy mindkét oldal átfőjön picit, de tényleg csak éppen hogy, így marad könnyű.
A maradék tejet, amiben a hab főtt, szűrőn átöntöm a vaníliás, tojássárgás részbe, és az egészre ráhalmozom a habot.

Végül - célszerű tálalás előtt - néhány kanál kristálycukrot egy edényben, közepesen erős lángon felolvasztok, enyhén karamellizálom, folyamatos keverés mellett, és még forrón rácsurgatom a madártej habjára.

Karamellás madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mennyei erdei gyümölcs vitamin bomba
Mennyei erdei gyümölcs vitamin bomba

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kávé Krémlikőr
Kávé Krémlikőr

A cukrot a vízzel és a vaníliával főzzük sűrű sziruppá. Ezután még forrón keverjük hozzá a lefőzött feketekávét és állandóan keverés mellett adjuk hozzá a rumot. Az egészet keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar spenótos turmix
spenótos turmix

turmixolni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk