menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi húsgolyók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Golyókhoz:
25 dkg darált sertéshús
1 tojás
3 púpos ek zsemlemorzsa
0,5 kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott fokhagyma)

Továbbá:
1 közepes fej vöröshagyma
15 dkg gomba
4 ek olaj
1 tk őrölt pirospaprika
1 dl víz
só, bors
1 tk liszt
3,5 dl tejföl
20 dkg spagetti tészta

Elkészítés:


Először a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat formázunk. (Nekem 24 db lett.)

A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk. A gomba héját lehúzzuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk. Egy magasabb falú serpenyőben 4 ek olajat forrósítunk és a gombócok mindkét oldalát pár perc alatt mérsékelt lángon fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és 2-3 percig együtt pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, beleforgatjuk a gombócokat, felengedjük 1 dl vízzel, meghintjük sóval, borssal és fedő alatt 20 percig hagyjuk főni. Ezalatt párszor átkeverjük, illetve megforgatjuk a gombócokat.

A spagetti tésztát közben sós vízben kifőzzük, hagyjuk lecsöpögni.

A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel.
Ha már a víz elfőtt a gombócokról, akkor beleöntjük a tejfölt, majd jól átforgatjuk és hagyjuk besűrűsödni, átmelegedni. Ha nem találjuk elég sűrűnek, megszórhatjuk kevés liszttel, de óvatosan, mert könnyen liszt ízű lehet, ha túladagoljuk. Itt érdemes megkóstolni, mert elképzelhető, hogy szükséges még sózni, borsozni.

A gombócokat melegen, a kifőtt spagettivel kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Még nem készítettem el, de nagyon jól hangzik. Hamarosan kipróbálom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
salata-de-pui-si-legume--cu-iaurt
salata-de-pui-si-legume--cu-iaurt

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pipetul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa, se adauga apa proaspata, se pune la fiert iar p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dubarry szelet
Dubarry szelet

G

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

A kész nokedlit serpenyőben felforrósít Felvert, sózott tojást ráönt Csak addig süt, hogy a tojás lágy maradjon (ne legyen szárazon porzó)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csicseriborsós csirke
Csicseriborsós csirke

-a csicseriborsót előzö este beáztatjuk -megfőzzük leves kockával, leszürjük -olajon megpiritjuk a kockára vágott csirkemellett -,kivesszük a serpenyőből -a visszamarad...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk