3 kg meggy
3 kg cukor
1 evőkanál citromsav
víz
3 kg kimagvalt érett meggyből gyümölcspréssel kinyertünk 2.4 liter rostos meggylevet, amit ráöntöttünk 3 kg cukorra és hozzáadtunk egy evőkanál citromsavat. Amennyi liter meggylevünk volt, annyi 0.5 liter vizet adtunk még hozzá. Koronazáras üvegekbe töltve és azokat lezárva 85/30-as programon hőkezeltük Ebből az egészből 6 liter meggyszörp lett, amit 1:7 arányban tudunk szénsavas vagy szénsavmentes vízzel fogyasztani.
A fagyasztott görögdinnyét a citrommal és a banánnal kásásra turmixoljuk. Hidegen, citromkarikákkal tálaljuk. Fontos: csak a görögdinnyét fagyasszuk le a banánnak szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA sört a cukorral és a vaníliával felfőzünk. Ha teljesen kihűlt, akkor szeszt öntünk hozzá. Ledugaszolt üvegben 2 hétig állni hagyjuk, azután fogyaszthatjuk.
Elkészítési idő: kb 30 perc Nehézség: KönnyűMindent összeturmixolunk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű