3 kg meggy
3 kg cukor
1 evőkanál citromsav
víz
3 kg kimagvalt érett meggyből gyümölcspréssel kinyertünk 2.4 liter rostos meggylevet, amit ráöntöttünk 3 kg cukorra és hozzáadtunk egy evőkanál citromsavat. Amennyi liter meggylevünk volt, annyi 0.5 liter vizet adtunk még hozzá. Koronazáras üvegekbe töltve és azokat lezárva 85/30-as programon hőkezeltük Ebből az egészből 6 liter meggyszörp lett, amit 1:7 arányban tudunk szénsavas vagy szénsavmentes vízzel fogyasztani.
A meggyet kimagozzuk, majd turmixoljuk. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és az édesítőt. Az egészet egy kancsóba kanalazzuk, beletesszük a felkarikázott lime-ot és felöntjük a v...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA fagyaszott epret és banánt hagyjuk kissé kiengedni, ezután a gyümölcslével összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, friss eperrel díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixolj össze minden hozzávalót, amíg selymes nem lesz, és fogyaszd azonnal.
Elkészítési idő: 5perc Nehézség: KönnyűEgy üveg vörösborhoz (nem kell a legjobb minőség, de azért ne legyen kannás bor) kb. fél üveg vizet öntök, dobok bele egy fahéjrudat, két csillagánizst, ha van itthon, akkor egy fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű