2 dl tej
2 dl savas víz
2 tojás (szétválasztva)
20 dkg liszt
1 csipet só
3/4 dl olaj
1 ek. cukor
1 csomag vaniliás cukor
1. tojássárga + cukor + vaniliás cukor
2. liszt, tej, víz, só
3. felverjük a tojásfehérje habot, beleforgatjuk a tésztába
4. olaj
1. Az olvasztott vajra dobom a sonkát, majd beleteszem a tejfölt, összekeverem és felforralom. 2. Óvatosan beleütöm a tojásokat és addig sütöm, amíg a fehérje megszilárdul, ekk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert meghámozzuk, feldaraboljuk, és éles késsel 2 mm vékony szeletekre vágjuk. A sütéshez 5 cm-es rétegben olajat forrósítunk 180 fokra egy nagy lábosban. Az olaj hőmérséklet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vanília rudakkal és a kivonattal épphogy felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és fél órát állni hagyjuk. Harminc perc elteltével a vanília rudakat kivesszük, kettévágjuk, és a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját és az egész tojást egy csipet sóval és a 4 ek cukorral habosra keverjük, majd felöntjük a tejjel. Simára keverjük. Egy lábasban a felaprított diót elkezdjük piríta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű