menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztasavanyítás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Asztali só, Borsikafű, Babérlevél, Csöves paprika, Szemes bors, Torma, Birsalma

Elkészítés:


A káposztát (kb 6 kiló) legyalulom egy nagyobb edénybe majd kb 2% asztali sóval behintem.
Hagyom állni kb fél órát.
A borsikafüvet egy 5 literes üvegbe teszem és egy kevés vízzel leforrázom, ha kihűlt elkezdem a káposztát berakni az üvegbe. Rétegenként teszek hozzá babért, szemes borsot, csöves paprikát, tormát és vagy birsalmát. Minden réteget alaposan lenyomkodom hogy a levegőt kipréseljem a káposzta közül. Ha felesleges lé képződik azt leöntöm egy tálba. Amikor megtelt az üveg leszorítvóval lezárom és felöntöm hogy ellepje, szoba hőmérsékletem hagyom 2-3 napig ha habzik azt tiszta kanállal leszedem a levet mindig pótolom. Fóliával lezárom és hűvös helyre teszem kb 3 hét múlva kész, használható finom és vitamindús ételt kapunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Felbontás után ha nem fogy el vigyázz hogy mindig legyen rajta sós lé 1 liter víz 1 evőkanál só.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dobàlós savanyúsàg cseréphordóba
Dobàlós savanyúsàg cseréphordóba

Minden zöldség folyamatosan belerakható. Hagyma apró egészbe,uborka,zöld paradicsom,karfiol rózsákra szedve,sárgarépa szeletelve,almapaprika

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
savanyítólé recept
savanyítólé recept

következik a palackozás. A csavaros tető alá tegyünk egy réteg cellofánt, mert az ecetes lé marhatja a kupakot. Egy széles lábas aljára konyharuhát teszünk, erre annyi üveget ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ecetes töltött paprika
Ecetes töltött paprika

A káposztával kezdem.. legyalulom /én késsel szeltem/, lesózom.. 5 kg káposztához kb 2 evőkanál só.. hagyom állni. Nekiállok a paprikát megmosni, levágni a magos részét. Ami a magn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hagymás ecetes uborka
Hagymás ecetes uborka

Az uborkákat 10 percet vízben áztatom, a hagymát pedig felszeletelem vékonyra. A felforralt vízbe sót, cukrot, ecetet, fűszereket adok, majd így főzöm 2-3 percet. Üvegekbe adagolo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk