Asztali só, Borsikafű, Babérlevél, Csöves paprika, Szemes bors, Torma, Birsalma
A káposztát (kb 6 kiló) legyalulom egy nagyobb edénybe majd kb 2% asztali sóval behintem.
Hagyom állni kb fél órát.
A borsikafüvet egy 5 literes üvegbe teszem és egy kevés vízzel leforrázom, ha kihűlt elkezdem a káposztát berakni az üvegbe. Rétegenként teszek hozzá babért, szemes borsot, csöves paprikát, tormát és vagy birsalmát. Minden réteget alaposan lenyomkodom hogy a levegőt kipréseljem a káposzta közül. Ha felesleges lé képződik azt leöntöm egy tálba. Amikor megtelt az üveg leszorítvóval lezárom és felöntöm hogy ellepje, szoba hőmérsékletem hagyom 2-3 napig ha habzik azt tiszta kanállal leszedem a levet mindig pótolom. Fóliával lezárom és hűvös helyre teszem kb 3 hét múlva kész, használható finom és vitamindús ételt kapunk.
Felbontás után ha nem fogy el vigyázz hogy mindig legyen rajta sós lé 1 liter víz 1 evőkanál só.
Az üveg aljába helyezzük a kaprot, a tornát, a babérlevelet és a fűszereket. A dörzsivel alaposan megmosott kicsi uborkákat szorosan beállítják az üvegbe. A felöntőlevet felforra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, gyengén besózzuk, 1-2 órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. 2. Összekeverjük a hozzávalókat, majd üvegekbe tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész azzal kezdődik (mi 2015.06.27-én kezdtük el), hogy az uborkákat folyó víz alatt egy körömkefével, vagy egy tiszta, eddig még nem használt dörzsis mosogatószivacs segítségé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Az uborkákat megmosom, üvegekbe töltöm, tetejére apró hagymát, teszek és teszek bele a felsorolt fűszerekből. Egy tepsibe hideg vizet öntök és a tepsibe teszem az ub...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű