Családireceptkönyv.hu

Káposztasavanyítás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Asztali só, Borsikafű, Babérlevél, Csöves paprika, Szemes bors, Torma, Birsalma

Elkészítés:


A káposztát (kb 6 kiló) legyalulom egy nagyobb edénybe majd kb 2% asztali sóval behintem.
Hagyom állni kb fél órát.
A borsikafüvet egy 5 literes üvegbe teszem és egy kevés vízzel leforrázom, ha kihűlt elkezdem a káposztát berakni az üvegbe. Rétegenként teszek hozzá babért, szemes borsot, csöves paprikát, tormát és vagy birsalmát. Minden réteget alaposan lenyomkodom hogy a levegőt kipréseljem a káposzta közül. Ha felesleges lé képződik azt leöntöm egy tálba. Amikor megtelt az üveg leszorítvóval lezárom és felöntöm hogy ellepje, szoba hőmérsékletem hagyom 2-3 napig ha habzik azt tiszta kanállal leszedem a levet mindig pótolom. Fóliával lezárom és hűvös helyre teszem kb 3 hét múlva kész, használható finom és vitamindús ételt kapunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Felbontás után ha nem fogy el vigyázz hogy mindig legyen rajta sós lé 1 liter víz 1 evőkanál só.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Mindentbele 24 órás savanyúság
Mindentbele 24 órás savanyúság

A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk. Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban összekeverjük. Er...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Sós uborka
Sós uborka

Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, mégpe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós paprika lekvár
Sós paprika lekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökéletes székely kovászos uborka
Tökéletes székely kovászos uborka

Az uborkákat alaposan lesikálom, végeiket levágom. Két végiről bevágom hosszan, de nem vágom végig. A befőttes üveg aljára megmosott csombort és kaprot teszek. Az uborkákat jó szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk