Családireceptkönyv.hu

Házi csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg fejes káposzta
1 kg salátauborka
500 g vöröshagyma
500 g sárgarépa
1 kg paprika (különböző színű)
1 ek.egész feketebors
70 g só
ízlés szerint csípős paprika
300 ml ecet
400 g kristálycukor
4 db babérlevél
1 kv. kanál citromsav
1 kv. kanál borkén

Elkészítés:


Először előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy nagy tálba tesszük és elkeverjük.
Egy másik tálban a sót, cukrot, borsot, morzsolt babérlevelet, citromsavat és borként elkeverjük.
A száraz hozzávalókkal megszórjuk a zöldséget, hozzáöntjük az ecetet és jó alaposan kézzel átforgatjuk, majd 6-7 órát állni hagyjuk. Ezalatt az idő alatt a zöldséget levet eresztenek.
A zöldségeket üvegekbe töltjük, és felöntjük a maradék zöldséges-ecetes lével. Ízlés szerint csípős paprikát is tehetünk az üvegekbe.
Az üvegeket jó szorosan lezárjuk és hűvös helyen 4-6 hétig tároljuk.

Házi csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkákat mosd át jó alaposan, akár többször is. Ezután mindegyiknek vágd le a végeit, majd szurkáld meg őket néhány helyen. Az üveget fertőtlenítsd ki, majd tedd az aljára a ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar bedobálós hordós savanyú
bedobálós hordós savanyú

A levet hidegen keverem össze

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vali fele 5 literes csipos savanyu
Vali fele 5 literes csipos savanyu

minden lehet vegyesen.. amennyi viz belefér.. tele kell önteni.. a tetejére tettem fél evőkanál citromsav, 2 teáskanál borkősavat... lezártam felráztam és megy a pincébe

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Paradicsomsaláta
Paradicsomsaláta

◾️A vizet, az ecettel, a cukorral, a sóval és a borssal elkeverjük, majd állni hagyjuk kb. 15 percet. ◾️Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még. ◾️A paradicsomot és a hagym...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk