2 kg fejes káposzta
1 kg salátauborka
500 g vöröshagyma
500 g sárgarépa
1 kg paprika (különböző színű)
1 ek.egész feketebors
70 g só
ízlés szerint csípős paprika
300 ml ecet
400 g kristálycukor
4 db babérlevél
1 kv. kanál citromsav
1 kv. kanál borkén
Először előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy nagy tálba tesszük és elkeverjük.
Egy másik tálban a sót, cukrot, borsot, morzsolt babérlevelet, citromsavat és borként elkeverjük.
A száraz hozzávalókkal megszórjuk a zöldséget, hozzáöntjük az ecetet és jó alaposan kézzel átforgatjuk, majd 6-7 órát állni hagyjuk. Ezalatt az idő alatt a zöldséget levet eresztenek.
A zöldségeket üvegekbe töltjük, és felöntjük a maradék zöldséges-ecetes lével. Ízlés szerint csípős paprikát is tehetünk az üvegekbe.
Az üvegeket jó szorosan lezárjuk és hűvös helyen 4-6 hétig tároljuk.
Az uborkákat mosd át jó alaposan, akár többször is. Ezután mindegyiknek vágd le a végeit, majd szurkáld meg őket néhány helyen. Az üveget fertőtlenítsd ki, majd tedd az aljára a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA levet hidegen keverem össze
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűminden lehet vegyesen.. amennyi viz belefér.. tele kell önteni.. a tetejére tettem fél evőkanál citromsav, 2 teáskanál borkősavat... lezártam felráztam és megy a pincébe
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A vizet, az ecettel, a cukorral, a sóval és a borssal elkeverjük, majd állni hagyjuk kb. 15 percet. ◾️Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még. ◾️A paradicsomot és a hagym...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű