menu

Családireceptkönyv.hu

Házi csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg fejes káposzta
1 kg salátauborka
500 g vöröshagyma
500 g sárgarépa
1 kg paprika (különböző színű)
1 ek.egész feketebors
70 g só
ízlés szerint csípős paprika
300 ml ecet
400 g kristálycukor
4 db babérlevél
1 kv. kanál citromsav
1 kv. kanál borkén

Elkészítés:


Először előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy nagy tálba tesszük és elkeverjük.
Egy másik tálban a sót, cukrot, borsot, morzsolt babérlevelet, citromsavat és borként elkeverjük.
A száraz hozzávalókkal megszórjuk a zöldséget, hozzáöntjük az ecetet és jó alaposan kézzel átforgatjuk, majd 6-7 órát állni hagyjuk. Ezalatt az idő alatt a zöldséget levet eresztenek.
A zöldségeket üvegekbe töltjük, és felöntjük a maradék zöldséges-ecetes lével. Ízlés szerint csípős paprikát is tehetünk az üvegekbe.
Az üvegeket jó szorosan lezárjuk és hűvös helyen 4-6 hétig tároljuk.

Házi csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
savanyítólé recept
savanyítólé recept

következik a palackozás. A csavaros tető alá tegyünk egy réteg cellofánt, mert az ecetes lé marhatja a kupakot. Egy széles lábas aljára konyharuhát teszünk, erre annyi üveget ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Káposztával töltött paprika
Káposztával töltött paprika

A töltött paprikákat szépen üvegekbe rendezzük. A paprikát ne felejtsétek kicsit megszurkálni, akkor nem marad levegős a töltelék, és felöntjük a kihűlt lével. Nem kötjük le, nem k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Savanyúság Valimódra
Savanyúság Valimódra

Uborka hidegen Vali módra ez egy db 7 dl üvegre van kiszámolva 2 evőkanál cukor 1 csapott evőkanál só 3 cl 15-20 %-os ecet 1 mokkás kanál citromsav víz a felöntéshez, én ásvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Tapasztalatom szerint, az így kovászolt ubi, hosszabb ideig eláll, bár pontosan nem tudtam lemérni meddig, mert mindig elfogyott, mielőtt romlásnak indult volna. Az uborkákat jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk