5 kg gogosari (cantariti cu tot cu cotoare)
1 l otet
500 gr zahar
1 lingura sare grunjoasa
2 linguri boabe de piper
Spalam gogosarii, le scoatem cotoarele si ii taiem fasii.Punem gogosarii intr-un vas si adaugam zaharul, otetul, sarea si boabele de piper. Nu le fierbem ca la reteta clasica, se adauga reci, ca atare. Amestecam si lasam 24 ore ca sa isi lase zeama.Din cand in cand amestecam. Nu va speriati daca initial va parea foarte putin lichid, dupa 24 ore isi vor lasa zeama si va fi suficient.Turnam gogosarii cu tot cu zeama formata in borcane cuurate, sterilizate in prealabil. (eu spal bine borcanele si le usuc in cuptorul fierbinte).nfiletam capacele si depozitam borcanele in camara la loc racoros.
A hozzávalókat felforralni, a fehér húsú paprikát 15 percig főzni a szirupban, a piros húsú paprikát 10 percig kell főzni. Ahogy megfőttek, rakjuk az üvegekbe, addig, míg tele ne...
Elkészítési idő: 1 óra1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük. 2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.
Elkészítési idő: