Családireceptkönyv.hu

Gogosari la otet, fara fierbere


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg gogosari (cantariti cu tot cu cotoare)
1 l otet
500 gr zahar
1 lingura sare grunjoasa
2 linguri boabe de piper

Elkészítés:


Spalam gogosarii, le scoatem cotoarele si ii taiem fasii.Punem gogosarii intr-un vas si adaugam zaharul, otetul, sarea si boabele de piper. Nu le fierbem ca la reteta clasica, se adauga reci, ca atare. Amestecam si lasam 24 ore ca sa isi lase zeama.Din cand in cand amestecam. Nu va speriati daca initial va parea foarte putin lichid, dupa 24 ore isi vor lasa zeama si va fi suficient.Turnam gogosarii cu tot cu zeama formata in borcane cuurate, sterilizate in prealabil. (eu spal bine borcanele si le usuc in cuptorul fierbinte).nfiletam capacele si depozitam borcanele in camara la loc racoros.

Gogosari la otet, fara fierbere

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Svéd uborka
Svéd uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Kovászos uborka Kísérletezz bátran
Kovászos uborka Kísérletezz bátran

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cékla édes-savanyún
Cékla édes-savanyún

A megmosott céklát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, leöntjük róla a főzővizet és hideg vizet engedünk rá, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Felkarikázzuk vagy káposztagya...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Klasszikus köményes káposztasaláta
Klasszikus köményes káposztasaláta

A káposztát és a hagymát legyaluljuk, majd lesózzuk. Ezután az ecetet kikeverjük a cukorral és köménnyel, valamint a vízzel. Ha a káposzta összeesett, kinyomkodjuk, majd ráöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk