5 kg gogosari (cantariti cu tot cu cotoare)
1 l otet
500 gr zahar
1 lingura sare grunjoasa
2 linguri boabe de piper
Spalam gogosarii, le scoatem cotoarele si ii taiem fasii.Punem gogosarii intr-un vas si adaugam zaharul, otetul, sarea si boabele de piper. Nu le fierbem ca la reteta clasica, se adauga reci, ca atare. Amestecam si lasam 24 ore ca sa isi lase zeama.Din cand in cand amestecam. Nu va speriati daca initial va parea foarte putin lichid, dupa 24 ore isi vor lasa zeama si va fi suficient.Turnam gogosarii cu tot cu zeama formata in borcane cuurate, sterilizate in prealabil. (eu spal bine borcanele si le usuc in cuptorul fierbinte).nfiletam capacele si depozitam borcanele in camara la loc racoros.
A káposzta külső leveleit lefejtjük, a fejet leöblítjük, 4 felé vágjuk, legyaluljuk. Közékeverjük a fűszereket (kivéve a kaprot). Tiszta, kb 2 literes befőttes üvegbe rakjuk a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, megtiszítjuk és feldaraboljuk. A répát és az uborkát vékony karikákra, káposztát és a paprikát csíkokra, a hagymát pedig egy nagyobb darabokra vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem, ha f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű