30 dkg kenyér liszt
15 g élesztő
2 dl folyadék, nálam általában savó- a víz is tökéletes
2 kávéskanál só
2 cikk fokhagyma reszelve
a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagyma....
alaposan kidagasztottam, a kelesztő tálba mindig öntök 3 csepp olajat... ezt elsőre 30 percet kelesztettem, egyszer meg is hajtogattam, majd 40 percet újra kelesztettem... megformáztam, ki is sodortam, téglalap alakú kenyér formába tettem.. alá sütőpapírt rakok, alaposan befújtam vízzel.. és most jön a trükk, legnagyobb méretű sütőzacskóba húztam.. és egy celluxal be is zártam , ment a sütőbe... 30 perc alatt megsült.. kivettem a zacskóból.. és 5 percig anélkül sütöttem, majd kivettem a formából egyszer lefújtam vízzel és vártam hogy kihűljön...
Ki merem jelenteni tökéletes lett az illatot meg nem is tudom elmondani!!!!
1. A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot. 2. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal. 3. Meleg helyen kb háromnegyed órát kel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd egy kiolajozott tálban duplájára kelesztettem. 10 részre vágtam, gömbölyítettem és megint pihent fél órát, vékony, hosszú csíkokra nyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLangyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát vékonyra kinyújtom, majd kisebb téglalapokat vágok ki belőle. Az egyik végén bevagdosom, de nem vágom át., a másik végére teszek egy tk. túrót, egymásra hajtom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű