menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás szendvics kenyér--Boros Vali


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg kenyér liszt
15 g élesztő
2 dl folyadék, nálam általában savó- a víz is tökéletes
2 kávéskanál só
2 cikk fokhagyma reszelve

Elkészítés:


a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagyma....
alaposan kidagasztottam, a kelesztő tálba mindig öntök 3 csepp olajat... ezt elsőre 30 percet kelesztettem, egyszer meg is hajtogattam, majd 40 percet újra kelesztettem... megformáztam, ki is sodortam, téglalap alakú kenyér formába tettem.. alá sütőpapírt rakok, alaposan befújtam vízzel.. és most jön a trükk, legnagyobb méretű sütőzacskóba húztam.. és egy celluxal be is zártam , ment a sütőbe... 30 perc alatt megsült.. kivettem a zacskóból.. és 5 percig anélkül sütöttem, majd kivettem a formából egyszer lefújtam vízzel és vártam hogy kihűljön...
Ki merem jelenteni tökéletes lett az illatot meg nem is tudom elmondani!!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ízes bukta
Ízes bukta

A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Kovászt készítünk a következő módon: az élesztőt egy kistányérba tesszük, rászórunk a porcukorból 1 teáskanálnyit,...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
117. Briós /Egri csillag/
117. Briós /Egri csillag/

Élesztő futtatni. Dagasztani,keleszteni,átgyúrni ,16 felé osztani,formázni,keleszteni, sütni. Golyókat formálni,lehet simán feltekerni,mint a csigát vagy 20-25 cm rudakat sodorni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Hot-dog kifli
0. Hot-dog kifli

Dagasztani,1 ó kelesztés. 6 fele osztani, nyújtani,feltekerni,lespriccelni 30-60 p pihi. Spriccelni 200 fok 20-25 p

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos hajtovány
Sajtos hajtovány

Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos, cukros tejben. A tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a só...

Elkészítési idő: 90perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk