50 dkg burgonya + 20 dkg a sűrítéshez
30 dkg sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
2 szál újhagyma
15 dkg füstölt, húsos szalonna
2 pár debreceni kolbász
1 marék petrezselyemzöld
1 marék metélőhagyma
1 evőkanál olaj
őrölt bors
majoránna
babérlevél
őrölt kömény
só
A megtisztított vöröshagymát és burgonyát kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a felszeletelt szalonnát és a vöröshagymát, majd hozzátesszük a sárgarépát, a burgonyát, és pár percig együtt dinszteljük. Kb. 2,5 l vízzel felengedjük, fűszerezzük, apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel ízesítjük, majd puhára főzzük. Közben a 20 dkg burgonyát kevés vízben megfőzzük, botmixerrel pürésítjük, és a levesbe keverjük. A végén hozzáadjuk a karikákra szelt debrecenit, az újhagymát, és készre főzzük.
A barackokat mossuk meg, szedjük ki a magját, majd tegyük oda főni a vízzel, és a kétféle cukorral (aki esetleg nem annyira érett barackokból készíti, annak lehet, hogy utána kell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű