- 8 tojás
- 125 gr májkrém
- 2 ek tejföl
- 1 ek mustár
- só
-őrölt bors
- petrezselyemzöld
- 100 ml majonéz
- 5 kanál tejföl
A tojásokat keményre főzöm, megpucolom, kettévágom.
A sárgáját kiveszem villával összetöröm, majd a tejföllel(2 kanál), meg a mustárral simára keverem.
Hozzáadom a májkrémet, sóval, őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyemmel ízesítem.
A jól kikevert májas tölteléket a fél tojásfehérjékbe halmozzuk
.A majonézet összekavarom a tejföllel egy tálba öntöm és belehelyezem a töltött tojásokat tetszés szerint díszítem
A tasak tartalmát fél liter hideg tejjel, kézi habverővel jól elkeverem. 10 percig állni hagyom hűtőszekrényben, majd ismételt keverés után fogyasztható. Tálalás elött beleaprítom...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA dinnyét megfelezzük, magját és héját eltávolítjuk, a húsát nagyobb darabokra vágjuk. A gyömbért, mentalevelet felaprítjuk, beletesszük a keverőedénybe. Beleöntjük a citrom kifac...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA körtéket alaposan megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, héjukat levágjuk. A gyümölcshúst nagyobb darabokra szeljük. Egy fazékban annyi vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Meghint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű