90 dekagramm liszt 6 deci tej 1 evőkanál só 1 evőkanál cukor ,5 dkg élesztő, 2 deci olaj
kis dagasztás, harmincöt perc kelesztés 180 fokos sütőben 15 perc sütögetés némi virsli tekergetéssel egybekötve
kis dagasztás, harmincöt perc kelesztés 180 fokos sütőben 15 perc sütögetés némi virsli tekergetéssel egybekötve
izlés szerint sajt vagy köménymag nyugodtan mehet rá,
Morzsold a liszt közepébe az élesztőt, szórj rá egy kiskanál cukrot, majd öntsd fel a tej felével. Keverd lazán össze, és letakarva, meleg helyen pihentesd fél órán át. Add hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, az olajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összekavarjuk és ezt is a tojásos-tejes krémhez keverjük. A sütőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűburgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű